Coroanele dentare și dinții de porțelan

Dacă cauți să ai cei mai frumoși dinți de porțelan, ai nevoie să înțelegi că porțelanul se referă la coroane dentare (ceramica dentară). E foarte simplu, un dinte de porțelan e de fapt denumirea convențională pentru coroană dentară ceramică.

Tu cum te simți când zâmbești?

Zâmbetul tău sincer funcționează ca o oglindă atrăgătoare. El încurajează persoanele din jur să se relaxeze, ușurează comunicarea și dă o șansă oricărui potențial de a fi exprimat. Cu alte cuvinte, e temelia momentelor perfecte, în acord cu emoțiile, valorile și dorințele împărtășite. Gândește-te la toți oamenii pe care îi admiri! Ce te inspiră din atitudinea și succesul lor? O fi încrederea sau pasiunea, bunătatea sau sănătatea, etica profesională sau excelența – ori poate modul în care toate aceste calități converg spre personalitatea charismatică ce afișează zâmbete cuceritoare. Dacă simți că zâmbetul te trage înapoi, te putem ajuta să-l reconstruiești!

Tipuri de coroane dentare

Oferă cel mai înalt grad de estetică. Cu o calitate superioară de excepție, coroanele ceramice EMAX se folosesc în special la nivelul dinților frontali. Au rezistență mare la fractură și o transluciditate apropiată de cea a dinților naturali (sunt parțial transparente). Datorită lipsei suportului metalic, acest tip de coroană este recomandat pacienților cu reacții alergice la metale.

Oferă o rezistență durabilă datorită aliajului de suport metalic (REMANIUN), dar și estetică, datorită coroanei ceramice care acoperă în totalitate scheletul metalic. Are avantajul prețului mai redus și dezavantajul vizibilității unei dungi de culoare închisă la baza gingiei, dată de suportul metalic, odată cu trecerea timpului și retracția gingivală.

Oferă o estetică superioară celei pe suport metalic, dar și o rezistență remarcabilă. Prin calitățile substratului de zirconiu, care este un material dur și alb, adaptabil pe nuanța ideală a dintelui și pe transluciditatea coroanei ceramice – acest tip de coroană dentară reprezintă o recomandare valoroasă pentru restaurarea dinților laterali, molari și premolari (măselele).

Este folosită temporar pe perioada tratamentului, pentru protejarea lucrării dentare.

Cauți coroane dentare premium în București?

Cele mai sigure și performante coroane dentare ceramice din București le găsești aici, la clinica stomatologică Dentaline București. Realizate cu ajutorul tehnologiei digitale inovatoare Smile Design de către echipa noastră de medici dentiști specialiști, dedicați să îți ofere doar experiențe și servicii la superlativ. Stomatologia premium a secolului XXI e scutită de durere și țintește spre rezultate personalizate, conforme cu dorințele și așteptările tale. Calitatea coroanelor dentare ceramice premium nu lasă loc de compromisuri!

caz 2 implant dentar after 04

Motive pentru a alege coroanele dentare:

 • Te vor face mai fericit – cu un zâmbet perfect armonizat cu personalitatea ta;
 • Îți recapeți sănătatea orală, ca parte integrantă a tratamentului de restaurare dentară;
 • Ai surpriza înfrumusețării fizionomiei, deoarece îmbunătățesc trăsăturile feței;
 • Restaurează integritatea arcadelor dentare și corectează ”mușcătura” (ocluzia dentară);
 • Îndepărtează sensibilitatea dentară, restabilind libertatea alimentară;
 • Întăresc și protejează dinții de leziuni, fisuri și fracturi, oferindu-le rezistență;
 • Garantează un zâmbet mereu strălucitor, acoperind dinții colorați și pătați;
 • Recondiționează atât dinții foarte afectați, cât și cei erodați de bruxism (scrâșnitul dinților);
 • Ca parte a implanturilor dentare, te feresc de riscul migrării dinților rămași în urma celor pierduți;
 • Îți îmbunătățesc fonetica, cu alte cuvinte vorbirea (producerea sunetelor);
 • Îți ușurează și îmbunătățesc masticația, adică mestecarea alimentelor.

Cateva din cazurile cu coroane dentare din clinica dentaline

Coroane dentare ceramice București – Etapele tratamentului

Restaurarea dentară cu coroane ceramice la Dentaline București îți aduce zâmbetul visat. Rapid, fără durere și fără emoții negative legate de succesul tratamentului. Medicii noștri specializați în Protetică și Estetică Dentară se vor asigura de sănătatea ta orală și de rezolvarea oricărei probleme funcționale din situația ta clinică dentară, indiferent de implicațiile multidisciplinare, înainte de începerea unui tratament estetic. Curajul unui nou început trebuie ancorat pe fundamente reale și de încredere. Reușita fiecărui caz se datorează implicării, experienței și talentului fiecărui medic dentist și a îndemânării artistice a fiecărui tehnician dentar, cu susținerea celor mai noi tehnologii digitale.

La clinica stomatologică Dentaline București, siguranța rezultatului perfect pentru coroanele dentare ceramice implică următoarele etape ale tratamentului, cu tehnologia Digital Smile Design:

 • Evaluarea situației tale clinice dentare și a nevoilor, așteptărilor, temerilor și dorințelor tale;
 • Examinarea dintelui/ dinților afectați, cu investigații imagistice, amprente ale arcadelor și fotografii;
 • Toate informațiile adunate vor fi folosite în tehnologia computerizată Digital Smile Design (DSL);
 • Simularea computerizată a coroanelor dentare, cu potrivirea ideală cu restul dinților;
 • Alegerea formei, culorii și a mărimii perfect proporționate pentru aliniamentul dinților;
 • În tot acest proces al proiectului tratamentului – ești consultat și ai ultimul cuvânt;
 • Tehnicianul dentar creează un model de ceară – dinte/ dinți de ceară (prin procedura wax-up);
 • Medicul dentist amprentează acești dinți de ceară (prin procedura mock-up);
 • Îi transferă în cavitatea bucală și face o lucrare dentară provizorie;
 • Aceste piese dentare provizorii îți dau ocazia de a vedea rezultatul coroanelor dentare definitive;
 • Cu aprobarea ta pe acești dinți provizorii, medicul va începe tratamentul propriu-zis în 3 pași: șlefuirea dinților, amprentarea și cimentarea provizorie, apoi definitivă – a coroanelor dentare ceramice definitive.

Coroane dentare în 3 pași

 • Șlefuirea dinților (din acest moment vei purta coroane acrilice provizorii);
 • Amprentarea (cu scanarea digitală intraorală Intraoral 3shape – confortabilă și eficientă);
 • Cimentarea (provizorie pentru adaptare, iar apoi definitivă a coroanelor dentare ceramice).

Îți reamintim și cu această ocazie că igiena orală corectă și respectarea vizitelor stomatologice periodice sunt condiții esențiale atât pentru garanția lucrărilor protetice, cât și pentru sănătatea ta – cu un zâmbet impecabil!

Prețuri Coroane dentare

La clinica stomatologică Dentaline București, prețul pentru coroanele dentare ceramice variază între 210-420 EURO, iar prețurile Smile Design sunt de 50 RON / dinte (wax-up/ mulajul din ceară al dintelui) și 25 RON / dinte (mock-up/ dintele provizoriu). În urma analizei cazului tău clinic, vei beneficia de consultanță pe o ofertă personalizată de preț, în funcție de preferințele și de posibilitățile tale.

Te susținem să-ți îmbunătățești viața, cu o dantură sănătoasă și frumoasă pe gustul tău!