estetica dentara digitalizata

TRATAMENTE DE CANAL RADICULAR

Numiți și salvatorii dintelui, medicii specializați în Endodonție, realizează, cu ajutorul microscopului stomatologic, tratamentul de canal cu rolul de a salva un dinte natural care suferă de o carie profundă și a cărui structură internă este infectată și inflamată.

Prin tratamentul de canal sub microscop, medicul dentist extrage nervul și pulpa dentară care sunt sever afectate, curăță și sterilizează interiorul dintelui, iar dintele natural este salvat de la extracția dentară.

După tratamentul de canal, dintele natural va fi protejat de o lucrare protetică (pivot de sticla și Coroană Dentară Emax sau Zirconiu) pentru a evita fracturarea dintelui, a cărei rezistență este mai redusă după devitalizare.

CÂT DUREAZĂ PROCEDURA DE TRATAMENT DE CANAL RADICULAR?

De regulă, în funcție de gradul de infltrare al infecției, tratamentul endodontic poate fi realizat în una, două sau maxim 3 ședințe în cabinet. Este o procedură simplă, se realizează în mod precis cu ajutorul microscopului, iar pacientul nu simte disconfort sau durere în zona afectată.

Există situații în care, din cauza faptului că infecția a afectat foarte tare pulpa dentară, pacientul va resimți o durere surdă după finalizarea procedurii, dar care dispare în maxim 7 zile de la intervenție.

De asemenea, dacă tratamentul nu este executat cu cea mai mare atenție, pot rămâne zone în care bacteriile nu sunt eliminate complet și infecția poate reveni cu același set de probleme.

TEHNOLOGII DIGITALE

img123

MICROSCOP DENTAR

Microscopul dentar este o tehnologie care oferă precizie maximă în tratamentele de canal, permițând medicului să vadă în mod augmentat interiorul dintelui și să elimine complet infecția pulpară.

img123

VDW GOLD RECIPROC

Cu înaltă precizie, acest instrument ajută la prepararea canalelor dificile cu ajutorul unui singur ac și oferă predictibilitate tratamentului.

ECHIPA MEDICALĂ

img

DR. ANCA HAZAPARU

Endodontie/Odontoterapie

Medic Specialist în Endodonție și Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Titu Maiorescu”

Tratamentul endodontic (de canal) sub control microscopic se va încheia cu succes prin salvarea dintelui de la extracție și prin reconstrucția și protejarea acestuia cu ajutorul coroanei dentare în culori naturale, similare dinților sănătoși ai pacientului.

Dacă îți este teamă de stomatolog, ar trebui să iei în considerare faptul că dincolo de frică, este vorba despre sănătatea ta. Nu risca să îți pierzi dintele și să permiți unei infecții să se răspândească în organism doar pentru că teama de dentist nu te-a adus la timp la cabinet.