Tratament de canal ridicular

Numiți și salvatorii dintelui, medicii specializați în Endodonție, realizează, cu ajutorul microscopului stomatologic, tratamentul de canal cu rolul de a salva un dinte natural care suferă de o carie profundă și a cărui structură internă este infectată și inflamată.

Prin tratamentul de canal sub microscop, medicul dentist extrage nervul și pulpa dentară care sunt sever afectate, curăță și sterilizează interiorul dintelui, iar dintele natural este salvat de la extracția dentară.

După tratamentul de canal, dintele natural va fi protejat de o lucrare protetică (pivot de sticla și Coroană Dentară Emax sau Zirconiu) pentru a evita fracturarea dintelui, a cărei rezistență este mai redusă după devitalizare.

Programează o consultație

Tratament de canal la microscop

Cauzele infecțiilor

ale nervilor și pulpei dentare

Cele mai comune cauze de infecții ale nervilor și pulpei dentare sunt:
– Cariile profunde cauzate de acumularea excesivă de tartru și placă bacteriană
– Dinți ciobiți sau fracturați ca urmare a unei traume sau accidentări
– Afecțiuni parodontale (ale gingiilor și țesuturilor moi înconjurătoare)
– Netratarea corespunzătoare a unei carii în mai multe etape. Primul semn că dintele tău suferă cu adevărat și că nervii și pulpa sunt afectați este durerea foarte intensă de dinte.

Tratamentul endodontic (de canal) sub control microscopic se va încheia cu succes prin salvarea dintelui de la extracție și prin reconstrucția și protejarea acestuia cu ajutorul coroanei dentare în culori naturale, similare dinților sănătoși ai pacientului.

Dacă îți este teamă de stomatolog, ar trebui să iei în considerare faptul că dincolo de frică, este vorba despre sănătatea ta. Nu risca să îți pierzi dintele și să permiți unei infecții să se răspândească în organism doar pentru că teama de dentist nu te-a adus la timp la cabinet.

Cât durează procedura

de tratament de canal radicular?

De regulă, în funcție de gradul de infltrare al infecției, tratamentul endodontic poate fi realizat în una, două sau maxim 3 ședințe în cabinet. Este o procedură simplă, se realizează în mod precis cu ajutorul microscopului, iar pacientul nu simte disconfort sau durere în zona afectată.

Există situații în care, din cauza faptului că infecția a afectat foarte tare pulpa dentară, pacientul va resimți o durere surdă după finalizarea procedurii, dar care dispare în maxim 7 zile de la intervenție.

De asemenea, dacă tratamentul nu este executat cu cea mai mare atenție, pot rămâne zone în care bacteriile nu sunt eliminate complet și infecția poate reveni cu același set de probleme.

Tratament de canal radicular la microscop

Tehnologii

DIGITALE UTILIZATE

Calea cea mai simplă de la anxietate, teama de stomatolog, frica de durere și în general frica de dentist – la cele mai bune tratamente stomatologice, rapide, previzibile, eficiente și fără durere – este accesul la ultimele tehnologii digitale ale stomatologiei moderne și încrederea în echipa medicală de excepție.

Clinica stomatologică Dentaline București este dotată cu ultimele tehnologii digitale pe echipamente de aparatură stomatologică. Ce face tehnologia digitală în cabinetul stomatologic? Îți oferă mai multă acuratețe în realizarea tratamentelor dentare, îți asigură vindecare mai rapidă a zonelor asupra cărora s-a intervenit chirurgical și mai presus de toate, îți oferă o experiență lipsită de durere.

Programează-te acum

ECHIPA medicală

Specializată

ALEXANDRA GORGOI
Endodonție

Medic Specialist în Endodonție și Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”

CRISTIAN NĂSTASE
Endodonție

Medic Specialist în Endodonție, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”

Oana Radu
Oana Radu
2023-11-04
M-am prezentat vineri la ora 20:30 cu o urgenta, baietelul meu de 4 anisori avand o durere de maseluta foarte sacaitoare. Cabinetul este foarte frumos amenajat, tot personalul clinicii a fost foarte primitor si rabdator cu noi. Copiilor li s-au dat jucarii la intrare ca sa stea ocupati pana am intrat in cabinet. Dna dr Teo ne-a tratat maseluta cu profesionalism, a reusit sa il convinga sa i se faca tot tratamentul,inclusiv o radiografie. Am plecat acasa cu zambetul pe buze , fara durere si fara frica de dentist! Cu siguranta o sa ne intoarcem in curand! Multumim intregului personal, dar mai ales dnei dr Teo!!
Lima Sierra
Lima Sierra
2023-10-31
Foarte multumit de fiecare data!👍😀
George Legacy
George Legacy
2023-10-30
Un singur cuvânt, profesionalism. Mentionez că a trebuit să-mi scot un molar de minte, care prezenta niște riscuri, dar totul a decurs foarte bine. Recomand cu încredere, nu așteptați să apară problemele, mergeți din timp la stomatolog. Astfel, evitați problemele pe termen lung și economisiți foarte mulți bani.
Catalin Serescu
Catalin Serescu
2023-10-20
Recently, I had an excellent experience here, where I received 2 implants and treatment for cavities. Their team was incredibly professional and extremely friendly, taking the time to explain every step of the procedures in detail. They created a comfortable and safe environment, and the results were truly exceptional. Another extraordinary aspect was that I didn't feel any pain throughout the entire treatment. The team at Dentaline ensured that my experience was as pleasant as possible and managed pain control perfectly. This attention to patient comfort certainly adds a significant plus to my experience in this excellent clinic. I am deeply grateful for their excellent service and wholeheartedly recommend Dentaline! I look forward to the next visit in 6 months. I will certainly return with the same confidence in their team of professionals.
Andra Solomon
Andra Solomon
2023-10-14
Am fost cu fetita la primul ei consult stomatologic. Doamna doctor Teodora Beuran impreuna cu personalul s-au ocupat de tot ce a fost nevoie, ne au oferit toate detaliile si totul a decurs foarte profi si micuta a fost foarte fericita de prima ei vizita la stomatolog. Recomand cu caldura! ☺