Terapia cariilor dentare

Cariile dentare reprezintă cea mai răspândită problemă de sănătate la nivel mondial și apariția lor este necondiționată de vârstă, ele putând apărea inclusiv la bebelușii care au dințișori.

Uneori, apariția unei carii dentare ne poate lua prin surprindere, cu atat mai mult cu cât urmăm o rutină de igienizare zilnică adecvată. De aceea, pentru a ne asigura ca dinții rămân sănătoși pe termen lung și că este înlăturat complet tartrul, este important să vizităm medicul dentist pentru igienizarea dentară profesională o dată la 6 luni, adică de 2 ori pe an.

Simptomele unei

CARII DENTARE

Cea mai comună cauză a apariției cariilor este tartrul/placa bacteriană care se lipește ca o peliculă subțire pe suprafața dinților. O parte din tartru îl eliminăm prin periajul zilnic, folosind pe lângă periuță și ața dentară și apă de gură. Însă, în apariția cariilor se adaugă și alți factori precum bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală, tipul de aciditate din salivă, resturi alimentare, consumul regulat de zaharuri, predispoziția genetică, aciditatea gastrică ridicată etc.

– Sensibilitate dentară la rece și la cald
– Durere de dinți
– Existența unei găuri vizibile în dinte
– Pete albe sau negre pe suprafața dintelui

Tratarea cariilor

ÎN CLINICA STOMATOLOGICĂ DENTALINE

– Prin obturații dentare, urmate de profilaxii dentare periodice și fluorizari
– Prin tratamente de canal dacă dintele este profund afectat (pulpa dentară este infectată)

Pentru a reda estetica naturală a dintelui afectat de carii și în funcție de gradul de deterioare a smalțului dintelui, medicul poate propune pacientului o soluție estetică de tratament precum incrustațiile dentare sau coroanele dentare E-max sau din Zirconiu.

ECHIPA MEDICALĂ

Specializată

SERGIU POPESCU ROCA
Odontoterapie/Protetică

Medic Specialist în Odontoterapie și Medicină Dentară Generală și Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”.

RALUCA UDRESCU
Pedodonție/ Stomatologie Generală pentru Adulți

Medic Specialist in Pedodontie si Odontoterapie, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”

ANDRA ANGELESCU
Profilaxie/Odontoterapie

Medic Rezident Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”