Terapia cariilor dentare

Cariile dentare reprezintă cea mai răspândită problemă de sănătate la nivel mondial și apariția lor este necondiționată de vârstă, ele putând apărea inclusiv la bebelușii care au dințișori.

Uneori, apariția unei carii dentare ne poate lua prin surprindere, cu atat mai mult cu cât urmăm o rutină de igienizare zilnică adecvată. De aceea, pentru a ne asigura ca dinții rămân sănătoși pe termen lung și că este înlăturat complet tartrul, este important să vizităm medicul dentist pentru igienizarea dentară profesională o dată la 6 luni, adică de 2 ori pe an.

Simptomele unei

CARII DENTARE

Cea mai comună cauză a apariției cariilor este tartrul/placa bacteriană care se lipește ca o peliculă subțire pe suprafața dinților. O parte din tartru îl eliminăm prin periajul zilnic, folosind pe lângă periuță și ața dentară și apă de gură. Însă, în apariția cariilor se adaugă și alți factori precum bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală, tipul de aciditate din salivă, resturi alimentare, consumul regulat de zaharuri, predispoziția genetică, aciditatea gastrică ridicată etc.

– Sensibilitate dentară la rece și la cald
– Durere de dinți
– Existența unei găuri vizibile în dinte
– Pete albe sau negre pe suprafața dintelui

Tratarea cariilor

ÎN CLINICA STOMATOLOGICĂ DENTALINE

– Prin obturații dentare, urmate de profilaxii dentare periodice și fluorizari
– Prin tratamente de canal dacă dintele este profund afectat (pulpa dentară este infectată)

Pentru a reda estetica naturală a dintelui afectat de carii și în funcție de gradul de deterioare a smalțului dintelui, medicul poate propune pacientului o soluție estetică de tratament precum incrustațiile dentare sau coroanele dentare E-max sau din Zirconiu.

ECHIPA MEDICALĂ

Specializată

SERGIU POPESCU ROCA
Odontoterapie/Protetică

Medic Specialist în Odontoterapie și Medicină Dentară Generală și Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”.

RALUCA UDRESCU
Pedodonție/ Stomatologie Generală pentru Adulți

Medic Specialist in Pedodontie si Odontoterapie, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”

ANDRA ANGELESCU
Profilaxie/Odontoterapie

Medic Rezident Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Carol Davila”

Oana Radu
Oana Radu
2023-11-04
M-am prezentat vineri la ora 20:30 cu o urgenta, baietelul meu de 4 anisori avand o durere de maseluta foarte sacaitoare. Cabinetul este foarte frumos amenajat, tot personalul clinicii a fost foarte primitor si rabdator cu noi. Copiilor li s-au dat jucarii la intrare ca sa stea ocupati pana am intrat in cabinet. Dna dr Teo ne-a tratat maseluta cu profesionalism, a reusit sa il convinga sa i se faca tot tratamentul,inclusiv o radiografie. Am plecat acasa cu zambetul pe buze , fara durere si fara frica de dentist! Cu siguranta o sa ne intoarcem in curand! Multumim intregului personal, dar mai ales dnei dr Teo!!
Lima Sierra
Lima Sierra
2023-10-31
Foarte multumit de fiecare data!👍😀
George Legacy
George Legacy
2023-10-30
Un singur cuvânt, profesionalism. Mentionez că a trebuit să-mi scot un molar de minte, care prezenta niște riscuri, dar totul a decurs foarte bine. Recomand cu încredere, nu așteptați să apară problemele, mergeți din timp la stomatolog. Astfel, evitați problemele pe termen lung și economisiți foarte mulți bani.
Catalin Serescu
Catalin Serescu
2023-10-20
Recently, I had an excellent experience here, where I received 2 implants and treatment for cavities. Their team was incredibly professional and extremely friendly, taking the time to explain every step of the procedures in detail. They created a comfortable and safe environment, and the results were truly exceptional. Another extraordinary aspect was that I didn't feel any pain throughout the entire treatment. The team at Dentaline ensured that my experience was as pleasant as possible and managed pain control perfectly. This attention to patient comfort certainly adds a significant plus to my experience in this excellent clinic. I am deeply grateful for their excellent service and wholeheartedly recommend Dentaline! I look forward to the next visit in 6 months. I will certainly return with the same confidence in their team of professionals.
Andra Solomon
Andra Solomon
2023-10-14
Am fost cu fetita la primul ei consult stomatologic. Doamna doctor Teodora Beuran impreuna cu personalul s-au ocupat de tot ce a fost nevoie, ne au oferit toate detaliile si totul a decurs foarte profi si micuta a fost foarte fericita de prima ei vizita la stomatolog. Recomand cu caldura! ☺