Estetica zâmbetului

Te întrebăm: Este zâmbetul doar plăcere, ca limbaj universal al bunei dispoziții și al acceptării? Sau e și mesajul celor mai înalte standarde medicale pe tehnologiile digitale de estetică dentară? Pentru cei mai mulți dintre noi, un zâmbet frumos și luminos denotă sinceritate, bunătate, fericire și sănătate. Statistic, oamenii care zâmbesc cu un farmec irezistibil sunt considerați mai atrăgători, simpatici, prietenoși, abordabili și mai competenți. Dar atenție! Sunt identificate nouăsprezece tipuri de zâmbete, din care doar șase sunt autentice, ca expresii ale fericirii, restul fiind zâmbete sociale, de politețe. Indiferent de context, zâmbetul tău perfect te poate susține cu încrederea că te reprezintă în deplinătate, ca lucrare stomatologică originală și unică, ce îmbină arta cu știința.

4 ÎNTREBĂRI CARE TE ADUC ÎN CABINETUL SPECIALISTULUI ÎN ESTETICĂ DENTARĂ

Eviti sa zambesti?

Te simti lipsit de incredere in interactiunile sociale?

Te deranjeaza anumite aspecte la dintii tai?

Oamenii care zambesc mai mult si nestingherit iti par mai atragatori?

Dacă răspunsul tău este: DA!, înseamnă că ești pregătit să ne vizitezi pentru o consultație stomatologică.

Înfrumusețarea danturii și alte beneficii ale esteticii dentare

Fie că este vorba de albirea profesională controlată a dinților sau de tratamentul incrustațiilor, fațetelor și coroanelor dentare, medicii dentiști specialiști ai clinicii Stomatologice Dentaline București colaborează interdisciplinar, la cele mai înalte și eficiente standarde profesionale – pentru aspectul natural al dinților.

Scopul unui zâmbet perfect armonizat cu trăsăturile și personalitatea ta nu este doar de ordin estetic, ci și funcțional, deoarece restaurarea dentară implică și alte funcții:

 • fonația (producerea sunetelor);
 • masticația (mestecarea alimentelor);
 • integritatea arcadelor dentare;
 • ocluzia dentară (”mușcătura” corectă);
 • rezistența dentară (la fisuri și fracturi);
 • îndepărtarea sensibilității dentare;
 • armonizarea trăsăturilor feței (buzelor și obrajilor);
 • întărirea stimei de sine;
 • îmbunătățirea interacțiunilor sociale.

Zâmbetul de Hollywood cu specialiștii Dentaline București

Zâmbetul hollywoodian sau zâmbetul impecabil de vedetă, care până nu demult era accesibil doar în anumite cercuri sociale, ca disponibilitate, tehnologie și costuri financiare, poate fi o realitate și pentru tine! El se referă la dantura ireproșabilă, cu dinți de porțelan perfect aliniați, de un alb imaculat – înfrumusețați prin diferite tehnici de restaurare dentară digitală. Acești dinți de porțelan sunt mici capodopere de ceramică dentară, sub forma fațetelor sau coroanelor dentare EMAX.

TRATAMENTE DE ESTETICĂ DENTARĂ ÎN CLINICA STOMATOLOGICĂ DENTALINE:

FAȚETELE DENTARE EMAX

Subțire și delicată ca o lentilă integral ceramică aplicată pe suprafața frontală a dintelui natural, fiecare fațetă dentară EMAX este șlefuită și prelucrată la microscop, până atinge perfecțiunea. Poți avea nevoie de una sau de maxim 12 fațete/ arcadă dentară, în funcție de câți dinți strâmbi, ciobiți sau pătați dorești să restaurezi. Având aspect natural și fiind perfect integrate morfologic în designul danturii, fațetele ceramice EMAX îți armonizează zâmbetul cu trăsăturile generale ale feței. Toate detaliile privind lungimea, lățimea și culoarea fațetelor dentare le vei stabili împreună cu medicul tău dentist specialist, utilizând tehnologia computerizată Digital Smile Design. Veți ține cont de forma feței, de linia surâsului natural și nu în ultimul rând de dicția ta (modul în care pronunți cuvintele, pentru a le articula corect). Îți poți construi și reconstrui zâmbetul ideal!

În cadrul Clinicii Dentaline București, fațetele dentare EMAX – realizate cu precizie și măiestrie artistică de excepție, în laboratorul de tehnică dentară. Acestea oferă o estetică superioară, durabilitate și rezistență în timp, grație calităților ceramicii dentare.

Coroanele dentare EMAX sau din zirconiu

Coroanele dentare sunt restaurări de estetică și protetică dentară care îmbracă dintele natural, vital sau devital, care a suferit din cauza unei carii profunde sau a unei traume mecanice. Pe lângă restaurarea dinților degradați, coroanele dentare pot fi elemente constitutive ale punților dentare și ale implanturilor dentare, care țin locul dinților naturali lipsă. Coroanele dentare de ceramică presată EMAX sunt cele mai estetice coroane, recomandate în special pentru dinții frontali și pacienților cu reacții alergice la metale (deoarece sunt integral ceramice, fără suport metalic). Coroanele de ceramică pe zirconiu sunt superioare ca estetică celor pe suport metalic REMANIUN, – zirconiul fiind un material alb, adaptabil pe nuanța și transluciditatea coroanei – și sunt recomandate pentru dinții laterali.

Coroanele dentare Dentaline București reproduc aspectul, textura, duritatea și funcțiile dintelui natural. Înainte de a începe tratamentul coroanelor dentare este necesar ca dintele să fie tratat endodontic, printr-un tratament de canal sub control microscopic, pentru a ne asigura că acesta este sănătos și că rezultatul tău final va fi de lungă durată.

Incrustațiile dentare

Incrustațiile dentare sunt obturații (plombe) cu un înalt grad de estetică, realizate din materiale rezistente, asemănătoare fațetelor și coroanelor dentare. Îți sunt recomandate în cazul dinților ce au carii pe două sau trei suprafețe, în zone vizibile pe linia surâsului – pentru reconstituirea aspectului estetic și natural.

La Dentaline București, incrustațiile dentare sunt realizate în laborator, prin preluarea unei amprente digitale cu scannerul digital Intraoral 3shape, pentru desfășurarea confortabilă, precisă și rapidă a tratamentului, către un rezultat excepțional.

Albirea dentară controlată – în cabinet

Albirea dentară profesională în cadrul Dentaline București este cea mai cerută procedură, respectând statistica generală a celui mai folosit tratament dentar în clinicile stomatologice de pretutindeni. Există pe piață numeroase moduri de albire dentară pentru a fi folosite acasă, dar niciun produs nu poate albi dinții – în siguranță – și în doar câteva minute. Îți recomandăm albirea dentară cu profesioniști, în cabinetul stomatologic.

De ce recomandă medicii dentiști albirea dentară în cabinet?

 • Întreg procesul este realizat și urmărit de medicul tău dentist specializat;
 • Rezultatele sunt vizibile în maxim 60 de minute și nu este necesară o nouă intervenție asupra dinților;
 • Medicii dentiști folosesc digă, un instrument care protejează și ajută la menținerea sănătății gingiilor în timpul realizării procedurii (fapt ce nu poate fi realizat în cazul albirii dentare la domiciliu);
 • Sunt folosite tehnologii dentare avansate care oferă siguranța structurii dintelui, precum lampa Zoom sau laserul Epic Biolase;
 • Durerea în timpul procedurii este mult diminuată sau inexistentă;
 • Medicul îți va oferi recomandări pentru a ține sub control sensibilitatea dentară ce poate apărea în unele cazuri, dar și pentru păstrarea noii culori pe termen lung;
 • Înainte de procedura de albire dentară este obligatorie igienizarea dentară care poate fi realizată exclusiv într-o clinică stomatologică.

Albire dentară profesională sau fațete dentare?

Statistic, peste 60% dintre oameni au dinți sensibili în mod natural. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de factori genetici, smalț subțire sau fisuri dentare. Astfel, în aceste cazuri, este normal să apară o sensibilitate dentară în timpul procesului de albire profesională, deoarece dinții devin temporar deshidratați – ceea ce reduce capacitatea lor de a izola nervul de modificările de temperatură. Sensibilitatea va dispărea rapid, în maxim 12-36 de ore de la albire. Post albire, medicii noștri stomatologi îți vor recomanda un tratament cu fluor pentru a hrăni dinții și pentru a spori rehidratarea acestora. Vei primi instrucțiuni de întreținere a rezultatelor obținute.

Fațetele dentare integral ceramice sunt o alternativă estetică pentru o dantură de un alb impecabil, atunci când apar limitări structurale ale dinților pentru albirea în nuanța dorită de tine sau când sensibilitatea dentară e un impediment major. Dacă alegi să îți pui fațete dentare, acestea sunt create pentru a se potrivi perfect cu culoarea dinților adiacenți (din jur). Fațetele integral ceramice (EMAX) nu își schimbă culoarea și nu se pătează în timp.

Gingivectomia și Gingivoplastia

Gingivectomia și gingivoplastia sunt intervenții de corecție a gingiilor, recomandate ca tratamente stomatologice în cazul în care suferi de “gummy smile” (râsul cu gingiile foarte expuse la vedere). Procedura de remodelare a gingiilor poate fi realizată sub controlul laserului dentar Epic Biolase. Acesta acționează local, doar în zona în care se dorește corecția, protejând țesuturile moi înconjurătoare.

TEHNOLOGII DIGITALE FOLOSITE ÎN TRATAMENTELE DE ESTETICĂ DENTARĂ:

img123

SCANNER INTRAORAL 3SHAPE

Oferă medicului posibilitatea de a prelua amprente pacientului – precis și corect, fără disconfort, în câteva minute, eliminând senzația de vomă și reflux, manifestate de unii pacienți.

img123

Lampa Zoom

Lampa Zoom utilizează o tehnologie care și-a dovedit clinic superioritatea eficacității față de alte variante de albire profesională a dinților și geluri de albire care nu produc sensibilitate.

img123

LASER BIOLASE

Laserul Biolase oferă rezultate imediate și sigure pentru pacienți – de la sterilizarea pungilor parodontale, până la albirea dentară profesională și realizarea terapiei durerii post procedură.

img123

Digital Smile Design

Tehnologia computerizată Digital Smile Design este tehnica de analiză și simulare dentară prin care poți vedea și testa rezultatul final al unei lucrări protetice cu ajutorul mulajelor.

Te așteptăm la o consultație stomatologică pentru a-ți evalua starea actuală a cavității bucale și statusul fiecărui dinte – pentru a decide împreună care este cel mai potrivit plan de tratament pentru tine.

ECHIPA MEDICALĂ

img

DR. ALEXANDRA ONCESCU

Protetică/Estetică Dentară

Medic Specialist în Protetică și Stomatologie Reconstructivă

img

DR. SERGIU RĂDULESCU

Protetică/ Odontoterapie

Asistent Universitar în cadrul Facultății de Medicină Dentară „Carol Davila” catedra de Protetică Fixă, Medic Specialist în Protetică