ESTETICĂ DENTARĂ DIGITALĂ

Oferim cele mai frumoase zâmbete cu ajutorul tehnicilor digitale de estetică dentară. Tratamentele dentare cu coroane și fațete ne permit să prezentăm pacientului aspectul final al lucrării.
Stomatologia modernă s-a adaptat, la fel ca în multe domenii de altfel, trecând de la nevoia pacientului, la dorința acestuia. Simularea digitală a lucrării ne ajută să ascultăm dorința pacienților noștri. Iar materialele noi folosite și tehnologiile digitate au permis esteticii dentare să ofere pacienților acel zâmbet nou, creat în armonie cu trăsăturile feței, natural și discret pe care și l-au dorit.
De fiecare dată, înainte de a propune soluția estetică digitală de reabilitare orală, discutăm cu pacientul, îi ascultăm dorințele, îi înțelegem nevoile și temerile.

4 ÎNTREBĂRI CARE ADUC PACIENȚII ÎN CABINETUL SPECIALISTULUI ÎN ESTETICĂ DENTARĂ

Eviti sa zambesti?

Te simti lipsit de incredere in interactiunile sociale?

Te deranjeaza anumite aspecte la dintii tai?

Oamenii care zambesc mai mult si nestingherit iti par mai atragatori?

Dacă răspunsul este “DA” la toate întrebările de mai sus, atunci înseamnă că ești pregătit să ne vizitezi.

Fatete dentare? Ce sunt și în ce caz trebuie să apelăm la ele ?

   Fatete dentare ... ce inseamna? Sunt învelișuri subțiri, colorate, care sunt fixate pe suprafața frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Sunt adesea realizate din materiale compozite din porțelan și sunt lipite permanent de dinți.
  Dacă ați avut vreodată în vedere obținerea fatetelor dentare - un înveliș subțire de porțelan care este lipit permanent de un dinte pentru a-i masca culoarea, forma sau poziționarea în gură, ați ajuns în locul potrivit. Dentaline-clinic îți oferă servicii profesionale de estetică dentară și fațete dentare ca tu să ai un zâmbet de invidiat!
  Oricine poate beneficia de această procedură dacă nu ești mulțumit de aspectul dinților sau zâmbetul general, Dentaline-clinic tratează în principal oameni care doresc să corecteze o problemă. Oamenii care nu își doresc să poarte aparat dentar (din nou). Altor persoane cărora nu le place culoarea dinților și vor să-i albeasca permanent sau unii pacienți care au dinții ciobiți.

  La Dentaline-clinic dorim să îmbunătățim aspectul dinților în timp ce le păstrăm caracterul și anatomia. Ne dorim să obținem un rezultat discret, natural și perfect funcțional. Anatomia este diferită de la om la om și chiar și de la naționalitate la alta. Est-europenii de exemplu au dinți diferiti față de asiatici, și așa mai departe.
  Nu trebuie sa puneți fatete dentare pe toți dinții. Puteți fațeta un singur dinte (să zicem că ați cazut când erați mic, iar acum dintele are un aspect gri și decolorat). Dacă doriți fațetarea doar pentru dinții din față, acest lucru este de asemenea posibil.
  Ce trebuie să știi înainte să apelezi la fatete dentare?
  Dinții și gingiile trebuie să fie sănătoase înainte de a face fațete. Dentistul dumneavoastră trebuie să trateze orice carie sau orice alt gen de problemă înainte de a fi aplicate.

  Fațetele dentare nu sunt întotdeauna o alegere bună pentru pacienții care suferă de bruxism sau își macină dinții, deoarece fațetele subțiri se pot sparge sau ciobi. Dacă vă suferiți de bruxism, dentistul vă poate sugera să purtați o protecție dentară, numită gutieră peste noapte.
  Deși medicul stomatolog șlefuiește cât mai puțin din smalțul dinților, procesul este ireversibil odată îndepărtat.

  La fel ca în cazul tuturor îngrijirilor stomatologice, discutați așteptările dumneavoastră vizavi de toate opțiunile de tratament. Vizitele stomatologice periodice sunt indispensabile pentru a menține sănătatea dinților și a gingiilor.
  Fațetele dentare se pot sparge sau ciobi sub presiune. Evitați să vă roadeti unghiile și să mestecați alimente dure.
  Este posibil să dureze câteva zile pentru a vă obișnui cu senzația noilor fațete. Dar anunțați medicul stomatolog dacă simtiti ceva în neregula imediat după ce acestea au fost montate. Acestea se vor corecta înainte de a părăsi clinica.
  Păstrați dinții și gingiile curate prin periere și folosirea zilnică a aței dentare. Puteți încă să faceți carii sub fațetele dentare daca nu aveți grijă de dantură în mod corespunzător.

Fatete dentare sau albirea dentara ? Cateva sfaturi de la Dentaline-clinic !

Dinții tăi au pori la fel cum are pielea ta sau asemenea unui burete. Orice aliment sau orice băutura mai pigmentată se va absorbi în acești pori. Vinul, cafeaua, fructele închise la culoare, dar și tutunul pe care îl fumezi sunt elemente active în colorarea dinților tăi. În timp, culoarea naturală a dinților se închide din cauza acestor pete. Ele nu vor dispărea niciodată decât dacă le îndepărtați în mod activ. Gelul de albire a dinților funcționează prin absorbția acestuia, iar petele dispar.
  La fel ca periajul agresiv al dinților, abuzul de orice fel poate fi dăunător. Cu toate acestea, dacă este utilizat conform instrucțiunilor, albirea profesională a dinților este un procedeu sigur. Procesul de albire folosește ingrediente active pentru a deschide temporar porii dinților pentru a înlătura petele. După fiecare ședință de albire dentară, dinții se remineralizează și rehidratează în mod natural.

  Majoritatea produselor de albire a dinților de pe piață folosesc ingrediente active similare cu cele din clinicile stomatologice. Diferența este dispozitivul care este folosit pentru a ține agentul de albire pe dinte. Peste 60% dintre oameni au dinți sensibili în mod natural. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de genetică, smalț subțire sau fisuri. În timpul procesului de albire, este complet normal să apară sensibilitatea. Dintii devin temporar deshidratați ceea ce reduce capacitatea lor de a izola nervul de modificările de temperatură. Sensibilitatea va dispărea la 12-36 de ore de la albire. Medicii stomatologi recomandă un tratament cu fluor post-albire pentru a hrăni dinții și a spori rehidratarea.
  Lumina ultravioletă (UV) este o frecvență a luminii care funcționează prin accelerarea gelului de albire pentru a acționa mai repede.

  Albirea dentara este cel mai accesat și dorit tratament dentar estetic în toată lumea. Există, fără îndoială, numeroase tipuri și sisteme de albire dentară disponibile: de la kit-uri de albire acasă, la albirea dentară sub control medical în cabinetul stomatologic.
  Niciun produs de pe piață nu poate să albească dinții în câteva minute sau de pe o zi pe alta. Chimic, este imposibil ca orice agent de albire să pătrundă în siguranță suficient de adânc în dinți asa de repede. Excepție face albirea dentară profesională. Clienții cu pete severe trebuie să aibă răbdare în acest proces și să știe că o ședință de albire înlătură pete acumulate în ani de zile. Odată ce petele au dispărut, culoarea este foarte ușor de întreținut.
  Când alegi să îți pui fatete dentare, acestea sunt create pentru a se potrivi cu culoarea dinților din jur. Materialul nu poate fi niciodată schimbat. Coroanele dentare și fațetele nu îșă vor schimba culoarea și nici nu se vor păta în timp.

  Dentaline-clinic și profesioniștii stomatologi recomandă albirea înainte de culcare, deoarece reduce oportunitatea de colorare și oferă dinților noaptea să înceapă rehidratarea și remineralizarea.
  Clinica stomatologica Dentaline oferă tuturor posibilitatea de a încerca albirea profesională. Nu veți ști niciodată cât de albi pot fi dinții până nu încercați iar noi vrem sa vă oferim această oportunitate.

Cand este nevoie de coroane dentare de la Dentaline-clinic?

  Toată lumea a auzit despre coroanele dentare, dar cei mai mulți dintre noi nu știm cu adevărat ce presupune realizarea unei coroane, cât este de durabilă și mai important de atât, daca avem într-adevar nevoie de ele. Utilizarea coroanelor dentare este justificată în multe cazuri, dar nu întotdeauna necesară.
  În general pentru a proteja dinții de fractură și decolorare, se recomandă acoperirea lor cu coroane. Dacă dintele este deja fisurat, moment în care pacienții vizitează cel mai des medicul stomatolog, există încă speranța de a-l salva, deoarece poate fi reconstruit, după care o coroană trebuie cimentată.
  Noi, cei de la Dentaline-clinic folosim cele mai noi tehnologii digitale în tratamentele cu fatete dentare și coroane dentare. Astfel încât, tu să câștigi un zâmbet estetic, cu aspect natural și rezistent în timp.

  La fel ca în alte domenii, stomatologia modernă a trecut, treptat, de la nevoia pacientului la dorința pacientului. Iar tehnologiile digitale și materialele noi de lucru, au permis esteticii dentare să ofere pacienților acel zâmbet nou, natural, în armonie cu trăsăturile feței și discret pe care și-l doresc. Dar, mai important decât a-i propune o soluție estetică de reabilitare orală, este să ascultăm pacientul, să îi înțelegem nevoile, dorințele și temerile.
  În clinica noastră, prețuim comunicarea atât cu pacienții, cât și cu fiecare membru din echipă, pentru că știm că cele mai bune tratamente sunt realizate atunci când înțelegem cum să mixăm dorința cu nevoia.
  Coroanele dentare sunt utilizate ca parte a unei punți, atunci când se acoperă spațiile dintre dinți. O alternativă la aceasta este implantarea, atunci când un implant este acoperit cu o coroană, astfel încât dinții adiacenți să nu fie în pericol.

  Coroanele dentare pot fi confecționate din diferite materiale, în funcție de nevoile pacientului și de cerințele situației: coroanele vechi de metal-acrilat nu mai sunt folosite,. În locul acestora, în zilele de azi folosim coroane din porțelan. Acestea au o bază de aliaj din metal, acoperit de porțelan pe toate părțile vizibile. Acestea sunt cele mai bune deoarece sunt durabile și relativ estetice.
  Cele mai bune rezultate estetice sunt obținute cu ajutorul coroanei din ceramică presată care este folosită pe dinții frontali și poate imita perfect culoarea naturală a dinților. Este confecționată integral din porțelan, a cărei transparență poate fi controlată de tehnician în timpul procesului de fabricație, în conformitate cu dinții adiacenți. Evident, materialul coroanei este ales de pacient și de medic, în funcție de nevoi si posibilități.

  Mulți pacienți apelează la noi pentru coroane dentare, uneori anumite probleme pot fi rezolvate în moduri alternative, neinvazive, cum ar fi ortodonția, sau cu ajutorul compozitului.
  Ce oferă estetica dentară? Soluții de tratament care corectează imperfecțiuni de ordin estetic și funcțional ale dinților, precum:
  - Dinți colorați sau pătați
  - Mici asimetrii dentare rezultate ca urmare a unor obiceiuri vicioase precum: rosul creioanelor etc.
  - Spații interdentare mai largi între dinții frontali (diastemă)
  - Dinți ciobiți sau sparți
  - Zâmbet cu gingii foarte expuse
  - Coroana dentară redă dintelui forma, aspectul, textura și duritatea asemănătoare dintelui natural. Însă, trebuie să înțelegem faptul că, înainte de a alege această restaurare estetică, este necesar ca dintele să fie tratat endodontic, printr-un tratament de canal sub control microscopic, pentru a ne asigura că acesta este sănătos și că tratamentul final va fi de lungă durată.

  Recomandarea medicilor noștri specializați în Protetică și Estetică Dentară este aceea că reușita unui tratament estetic presupune, în primul rand, să redăm sănătatea dintelui și să tratăm mai întâi probleme de ordin funcțional (carii dentare superficiale sau profunde) și ulterior să aplicăm tratamentul care face ca dintele să devină estetic. Pentru că problemele dentare netratate afectează, pe termen lung, sănătatea organismului.

fatete dentare
albire dentara

TRATAMENTE DE ESTETICĂ DENTARĂ DISPONIBILE ÎN CLINICA STOMATOLOGICĂ DENTALINE:

FAȚETELE DENTARE E-MAX

Subțiri și delicate ca o lentilă, fațetele dentare sunt șlefuite și prelucrate la microscop până ating perfecțiunea. Iar perfecțiunea înseamnă un aspect natural, ușor de confundat cu cel al dinților naturali, care întregește și se armonizează cu trăsăturile generale ale feței pacientului. Detaliile precum lungimea, lățimea și culoarea fațetelor dentare sunt stabilite împreună cu medicul dentist specialist, ținând cont de forma feței și de linia surâsului natural al pacientului, utilizând tehnologia computerizată Digital Smile Design.

Fațetele dentare E-max realizate în laborator nu oferă doar o estetică naturală, în perfectă armonie cu întreg zâmbetul, ci oferă și durabilitate și rezistență în timp. Pentru a le obține, este nevoie de un medic specialist în estetică dentară cu viziune artistică și precizie în finalizarea lucrării.

COROANE DENTARE E-MAX SAU DIN ZIRCONIU

Coroanele dentare sunt restaurări protetice care îmbracă dintele natural, vital sau devital, care a suferit din cauza unei carii profunde netratată la timp sau din cauza unei traume dentare care a secționat dintele.

Coroana dentară redă dintelui forma, aspectul, textura și duritatea asemănătoare dintelui natural. Însă, trebuie să înțelegem faptul că, înainte de a alege această restaurare estetică, este necesar ca dintele să fie tratat endodontic, printr-un tratament de canal sub control microscopic, pentru a ne asigura că acesta este sănătos și că tratamentul final va fi de lungă durată.

INCRUSTAȚIILE DENTARE

Incrustațiile dentare sunt obturații cu un înalt grad de estetică, din materiale rezistente, asemănătoare fațetelor și coroanelor dentare. Acestea sunt recomandate unui pacient al căror dinți pot avea carii pe 2 sau 3 suprafete, în zone vizibile pe linia surâsului și care își dorește ca dinții tratați să își recapete aspectul estetic și natural.

Incrustațiile dentare sunt realizate în laborator, prin preluarea unei amprente digitale cu ajutorul scannerului intraoral TriShape, astfel încât rezultatul la finalul tratamentul să fie excepțional.

ALBIREA DENTARĂ CONTROLATĂ – ÎN CABINET

Albirea dentară este tratamentul cel mai folosit în clinicile stomatologice, dar și cea mai cerută procedură de către pacienți. Există pe piață, fără îndoială, nenumărate moduri de albire dentară pentru a fi folosite acasă. Dar nici un produs nu poate albi dinții în câteva minute. Noi recomandăm albirea dentară în cabinetul stomatologic.

DE CE MEDICII DENTIȘTI RECOMANDĂ ALBIREA DENTARĂ ÎN CABINET?

  • Pentru că procesul este urmărit de medic specializat
  • Rezultatele ei sunt vizibile în maxim 60 de minute și nu este necesară o nouă intervenție asupra dinților
  • Pentru că medicii dentiști folosesc digă, un instrument care protejează și ajută la menținerea sănătății gingiilor în timpul realizării procedurii (fapt ce nu poate fi realizat în cazul albirii dentare la domiciliu)
  • Sunt folosite tehnologii dentare avansate care oferă siguranța structurii dintelui, precum lampa ZOOM sau laserul Epic Biolase.
  • Durerea în timpul procedurii este mult diminuată sau inexistentă
  • Medicul îți va oferi recomandări pentru a ține sub control sensibilitatea dentară ce poate apărea în unele cazuri, dar și pentru păstrarea culorii nou obtinuță pe termen lung
  • Înainte de procedura de albire dentară este obligatorie igienizarea dentară care poate fi realizată exclusiv într-o clinică stomatologică.

GINGIVECTOMIA ȘI GINGIVOPLASTIA

Poate că denumirea acestor tratamente sună complicat, dar ele sunt intervenții de corecție a gingiilor în cazul persoanelor care suferă de “gummy smile” (râsul cu gingiile la vedere). Procedura poate fi realizată sub controlul laserului dentar, care acționează local, doar în zona în care se dorește corecția, protejând țesuturile moi înconjurătoare.

TEHNOLOGII DIGITALE

img123

SCANNER INTRAORAL 3SHAPE

Oferă medicului posibilitatea de a prelua amprente pacientului precis și corect, fără disconfort, în câteva minute, eliminând senzația de voma și reflux manifestate de o parte dintre pacienți.

img123

LASER BIOLASE

Laserul Biolase oferă rezultate imediate și sigure pentru pacienți: de la sterilizarea pungilor parodontale, până la albire dentară profesională. Cu ajutorul laserului poate fi realizată și terapia durerii post-procedură.

ECHIPA MEDICALĂ

img

DR. ALEXANDRA ONCESCU

Protetică/Estetică Dentară

Medic Specialist în Protetică și Stomatologie Reconstructivă

img

DR. SERGIU RĂDULESCU

Protetică/ Odontoterapie

Asistent Universitar în cadrul Facultății de Medicină Dentară „Carol Davila” catedra de Protetică Fixă, Medic Specialist în Protetică