ZAMBET DE MILIOANE

PARODONTOLOGIE

Gingivita (boala ce afectează gingiile și țesuturile moi din jurul dinților) reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni dentare, dar care, lăsată netratată, se poate transforma în boală parodontală, ducând la pierderea dinților și afectarea calității vieții pacientului pe termen lung.

CAUZELE APARIȚIEI AFECȚIUNILOR DE LA NIVELUL GINGIILOR:

 • Igiena orală necorespunzătoare sau inexistentă – acumularea în exces a tartrului și a plăcii bacteriene
 • Fumatul
 • Factorul genetic – predispoziție către afecțiuni parodontale
 • Sarcina și menopauza
 • Stresul cronic
 • Alimentația deficitară
 • Diabetul
 • Bruxismul (scrâșnitul din dinți)
 • Anumite medicamente luate pe termen mai lung

Afecțiunile gingivale au mai multe stadii de evoluție, iar în forma cea mai agresivă pot duce la pierderea dintelui și la necesitatea intervenției chirurgicale cu implant dentar și adiție de os (grefă osoasă) pentru a reface zona afectată. De asemenea, pacienții depistați cu boala parodontală vor fi monitorizați periodic de către medicul specialist și vor urma un set de indicații stricte pentru a preveni complicațiile

Totul despre parodontoza, boala gingiilor. Tratamente parodontoza recomandate pentru a preveni și trata afecțiunea dentară!

Tratamente parodontoza… si importanta lor cand vorbim despre preventia și tratarea aceastei afecțiuni grave.
Parodontita este o boală comună a gingiilor, prezentă cu precădere în rândul adulților. Parodontita pune în pericol nu numai dinții și gingiile, ci întreaga sănătate a corpului, deoarece este o infecție care, după unii specialiști, ar putea afecta ulterior și alte organe. De aceea este important să se urmeze tratamente parodontoza recomandate de specialiștii de la Dentaline-Clinic.
Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că există unele conexiuni între această boală și gingiilor și alte afecțiuni, precum bolile de inimă, afecțiuni respiratorii, diabet, afecțiuni ale rinichilor și uneori chiar boala Alzheimer. Acestea fiind spune, este important să nu tratați cu superficialitate bolile gingiilor, să căutați tratamente parodontoza Bucuresti.
Oricât de grave ar fi problemele ar trebui să studiați factorii de risc care vă afectează sănătatea și să cereți pret tratamente parodontoza la Dentaline-Clinic.

Numele de parodontită înseamnă inflamație în jurul dintelui. Microorganismele, cum ar fi bacteriile, se lipesc de suprafața dintelui și se înmulțesc. Pe măsură ce sistemul imunitar reacționează și toxinele sunt eliberate, apare inflamația și se impun tratamente parodontoza.
Parodontita netratată duce la pierderea dinților, creând un aspect ciuda al gurii. Placa bacteriană care se dezvoltă pe suprafața dinților este cea mai frecventă cauză a bolii parodontale. Dacă placa nu a fost îndepărtată, aceasta se poate întări formând tartru. Parodontita poate fi prevenite de cele mai multe ori printr-o igienă dentară bună.
Alte lucruri importante de știut despre tratamente parodontoza ar fi. Parodontoza afectează atât oasele, cât și gingiile. O igienă orală bună ajută la prevenirea și tratarea bolilor gingivale, dar este necesara și o intervenție chirurgicală. De aceea căutați tratamente parodontoza Bucuresti.

Dacă nu sunt tratate pentru parodontită, structurile de susținere ale dinților, inclusiv oasele maxilarului pot fi distruse.
Dinții se dezlipesc și s-ar putea să cadă sau să necesite extracție. Alte complicații care pot apărea o dată cu diagnosticarea parodontitei, sunt abcese dureroase, migrația dinților care pot afecta masticația, retragerea gingiilor și expunerea rădăcinilor dinților. Totodată poate să apară un risc crescut de complicații în timpul sarcinii, inclusiv greutate scăzută la neaștere, risc de bolo de inimă, diabet sau boli respiratorii.
Cereți recomandări pentru tratamente parodontoza și puteți apela cu încredere la Dentaline-Clinic pentru un pret tratamente parodontoza.

Care sunt cauzele și riscurile parodontitei. Tratamente parodontoza Bucuresti la Dentaline-Clinic

Tratamente parodontoza Bucuresti este indicat încă de la primele semne ale bolii. Parodontita este caracterizată de inflamația gingiilor.
Aceasta apare din cauza bacteriilor care se agață de suprafața dintelui și de zona din jurul acestuia. O dată cu trecerea timpului și nefiind îndepărtate, bacteriile se înmulțesc și sistemul imunitar eliberează toxine.
Aceasta are ca rezultat inflamația și acumularea de placă bacteriană și se impune tratamente parodontoza Bucuresti. Placa devine lipicioasă și incoloră, iar tartrul începe să se întărească. Dacă nu se urmează tratamente parodontoza, se poate ajunge la pierderea dinților. Persoanele cu afecțiuni ale gingiilor prezintă un risc mai mare de atac de cord, accident vascular cerebral și alte afecțiuni grave de sănătate.
Vestea bună este că pentru tratamente parodontoza sau pentru a încetini evoluția bolii, sunt eficiente bunele practici de igienă dentară.

O igienă orală bună previne să mai căutați tratamente parodontoza Bucuresti!

Tratamente parodontoza Bucuresti depind foarte mult de igiena orală zilnică a fiecărui pacient și de modul corect în care ea este efectuată. O igienă orală bună trebuie respectată zilnic, chiar dacă dinții și gingiile sunt sănătoase, pentru a preveni să faceți tratamente parodontoza.
O îngrijire dentară corectă presupune spălarea dinților cel puțin de două ori pe zi. Dacă între dinți există suficient spațiu, este recomandată și o periere între dinți. Pacienții care nu au foarte bune abilități de periere, și nu au o dexteritate foarte bună de periaj, pot folosi cu încredere o periuță electrică și vor fi rapid mulțumiți de rezultate.
Parodontita este o boală inflamatorie cronică sau de lungă durată. Dacă nu este menținută o igienă orală bună, aceasta poate să reapară. De aceea încă de la primele semne, efectuați tratamente parotontoza Bucuresti. Achiziționați o serie de produse care vor asigura o igienă dentară bună.

Pret tratamente parodontoza pentru fiecare etapă a bolii gingiilor găsiți la Dentaline-Clinic?

Pret tratamente parodontoza pentru fiecare etapă a bolii este determinat de stadiul și evoluția parodontozei.
Parodontita începe cu inflamație la nivelul gingiilor, iar primul semn al gingivitei este sângerarea acestora atunci când te speli pe dinți. Este posibil să observați și o decolorare pe dinți.
Aceasta este placa, adică acumularea de bacterii pe dinți. Deși bacteriile sunt întotdeauna prezente în gură, ele devin dăunătoare doar atunci când condițiile le permit să crească dramatic. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu periați corespunzător dinții sau dacă nu folosiți în mod regulat ață dentară.
Un pret tratamente parodontoza va pot recomanda medicii specialiști de la Dentaline-Clinic după ce se face o analiză amănunțită a dinților și după ce se stabilește stadiul exact al bolii.

Stopați evoluția bolii parodontale cu tratamente parodontoza recomandate de specialiști

Tratamente parodontoza sunt recomandate de medicii specialiști de la Dentaline-Clinic. În primele etape ale parodontitei, gingiile se retrag sau se îndepărtează de dinți și formează locuri libere între gingii și dinți. Locurile libere conțin bacterii dăunătoare atât cavității bucate, cât și întregului organism. Sistemul imunitar încearcă să combată infecția, iar gingia începe să se retragă.
De acum încep să apară sângerări frecvente ale gingiilor atunci când vă periați dinții, apar unele dureri la periaj, și, eventual, unele pierderi de dinți.
Dacă este lăsată să evolueze fără a apela la tratamente parodontoza, gingiile încep să se retragă, iar sprijinul osos al fiecărui dinte începe să cedeze. Infecția poate crea probleme în tot corpul.
În cazul formelor avansate ale bolii, țesutul care fixează dinții începe să se deterioreze. Oasele, gingiile și toate celelalte țesuturi sunt distruse. Dacă aveți o formă avansată a bolii apelați neapărat la tratamente parodontoza Bucuresti.

Cum este diagnosticată boala. Tratamente parodontoza Bucuresti la Dentaline-Clinic
Tratamente parodontoza Bucuresti pentru persoanele afectate de boala gingiilor vă sunt recomandate de Dentaline-Clinic. Medicii specialiști vor putea detecta semnele de parodontoză într-un stadiu incipient în timpul unui examen stomatologic de rutină. Vă pot monitoriza etapa și starea parodontozei în timp pentru a vă asigura că boala nu se agravează, iar tratamente parodontoza Bucuresti sunt indicate încă de la prima consultație.
Este important să apelați la tratamente parodontoza în mod regulat pentru un examen amănunțit. Acest examen nu este dureros. Dacă placa, tartrul sau ambele se găsesc pe dinți, dentistul va elimina aceste substanțe printr-o curățare profesională. Trebuie să efectuați și o radiografie dentară pentru un diagnostic exact si pentru a primi pret tratament parodontoza.
Nu sunt intervenții dureroase, dar trebuie efectuate la timp pentru a vă asigura că stopați evoluția bolii și pentru a primi tratamente parodontoza indicate de medicul specialist.
Pentru orice stadiu al bolii, apelați cu încredere la specialiștii in tratamente parodontoza de la Dentaline-Clinic.

tratamente parodontoza
parodontoza

TEHNOLOGII DIGITALE

Stomatologia digitală modernă oferă pacienților care suferă de boala parodontală un tratament complet nedureros, foarte precis și non invaziv în tratarea și sterilizarea pungilor parodontale.

Tratarea gingiilor afectate cu laserul încurajează vindecarea naturală a zonelor afectate, scurtând durata de recuperare post-tratament.

img

LASER EPIC BIOLASE

Tratamentul parodontozei cu laserul Epic Biolase are ca principal beneficiu experiența confortabilă a pacientului pe parcursul procesului de reabilitare. De altfel, acest instrument este atât de precis încât este singura metodă prin care se elimină complet țesuturile bolnave și coloniile bacteriene și sunt eliminate în același timp și depozitele de tartru.

Beneficiile tratamentului parodontozei cu laserul stomatologic:

 • Minim invaziv
 • Nu necesită incizii locale sau suturi
 • Confort în timpul procedurii
 • Timp mai scurt de vindecare
 • Sângerare minimă
 • Mai puține vizite la medicul dentist
 • Acțiune locală, precisă
 • Protejarea țesuturilor înconjurătoare

ECHIPA MEDICALĂ

img

DR. EUGEN DOGARU

Parodontologie

Medic Specialist în Parodontologie, Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila București.