Implant Dentar

În ciuda evoluției stomatologiei moderne și a îmbunătățirii condițiilor pentru îngrijirea dentară, peste 35 de milioane de americani suferă de pierderea tuturor dinților de pe cel puțin o arcadă dentară (mandibulă sau maxilar), conform Academiei Americane de Implantologie Dentară. Cauzele pierderii dinților sunt determinate de igiena orală precară care duce la acumularea plăcii bacteriene, de nerespectarea controalelor stomatologice o dată la 6 luni, de cariile dentare netratate, de bolile parodontale sau de accidente care duc la fracturarea dintelui. 

Dacă în trecut singurele opțiuni de tratament pentru persoanele care și-au pierdut dinții erau punțile și protezele dentare, în prezent – implanturile dentare sunt disponibile pentru toată lumea, cu o rată de succes între 95-98%. Statisticile spun că peste 3 milioane de americani au ales deja un tratament cu implant dentar, iar în România implanturile dentare au devenit tot mai populare, ca cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă.

Programează o consultație

Ce este implantul Dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială din titan, care se prezintă de obicei sub forma unui șurub în osul maxilar și care înlocuiește dintele natural pierdut. Implantul dentar oferă o bază solidă intraosoasă pentru ancorarea dinților artificiali – ficși sau mobili, prin intermediul unui element intermediar numit bont protetic pe care se fixează o coroană dentară, o proteză sau o punte. Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali.

Vedere de sus a unui implant dentar fixat în osul maxilarului; 3D; Ilustrație 3D

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Avantajele implanturilor dentare îmbunătățesc calitatea vieții pacientului pe termen lung, pe mai multe planuri:

Aspect fizic înfrumusețat

Implanturile dentare înfrumusețează înfățișarea și expresia feței, contribuind la redefinirea liniei zâmbetului identic cu cel natural. Implanturile stomatologiei moderne oferă o estetică impecabilă și se comportă precum dinții naturali pe care îi înlocuiesc cu succes, fiind compatibile cu osul și țesuturile maxilarelor. 

Stimă de sine îmbunătățită

Implanturile dentare de ultimă generație îmbunătățesc imaginea de sine și încrederea în sine, prin redobândirea funcțiilor estetice (aspect), de masticație (mestecare) și de fonație (vorbire) a dinților înlocuiți. Cu un aspect întinerit, îți vei recăpăta bucuria de a zâmbi și îți vei îmbunătăți stima de sine, pe măsura confortului crescut.

Mâncat mai ușor 

Mâncatul cu implanturi dentare este mai ușor în comparație cu protezele mobile, deoarece se simt ca și dinții naturali ficși. Cu ajutorul implanturilor dentare poți mesteca fără griji și fără durere, asigurându-ți o alimentare și o digestie adecvată nevoilor și preferințelor tale. Te poți bucura din nou de mesele festive din orice context. 

Vorbire îmbunătățită 

Implanturile dentare îmbunătățesc vorbirea, prin stabilitatea pe care o oferă. În cazul protezelor dentare mobile există riscul alunecării acestora, ceea ce creează diferite probleme pacienților, de la complexe la inabilitatea de a se exprima. Cu ajutorul implanturilor dentare poți avea încrederea să vorbești fără stresul alunecării dinților. 

Confort crescut

Beneficiile implanturilor dentare elimină inconvenientele protezelor mobile, atât ca funcții, cât și ca întreținere. Implanturile dentare nu alunecă în timpul vorbirii și al mestecării, nu necesită fixarea cu adezivi speciali și nici o igienizare aparte. Din contră, oferă un confort crescut prin faptul că arată și se simt ca dinții reali – permanent. 

Sănătate orală îmbunătățită 

Implanturile dentare nu necesită sacrificarea dinților naturali vecini, ca în cazul punților dentare, astfel încât acestea susțin sănătatea orală a pacientului. În plus, preluând funcțiile dinților naturali – după inserarea și asimilarea completă în os, implanturile dentare permit o igienizare orală corectă, prin accesul liber la dantură.

Durabilitate 

Implanturile dentare au o durabilitate crescută, acestea putând rezista între 8 ani și chiar pe viață, în funcție de model și de producător. Implantul dentar Straumann este recunoscut ca cel mai bun implant și are garanție pe viață. Implanturile dentare rezistă în funcție de respectarea igienei orale optime și a controalelor stomatologice.

Medic Stomatolog Implant Dentar

Ce implică obținerea unui implant dentar?

Obținerea unui implant dentar implică evaluarea clinică a pacientului de către echipa clinicii noastre, specializată în chirurgie oro-maxilo-facială și în stomatologie restaurativă. Înainte de intervenția chirurgicală de inserare a implantului, se inițiază un plan de tratament personalizat, cu cea mai bună opțiune accesibilă pentru fiecare pacient. Implantul este plasat în osul maxilarului, care trebuie să corespundă cu o anumită densitate. 

Osteointegrarea implantului dentar poate dura până la 12 săptămâni, timp în care țesutul osos al maxilarului se vindecă și crește în jurul lui, ancorându-l în siguranță. După acest interval, implantul poate fi încărcat cu noul dinte, prin fixarea de bontul protetic a lucrărilor definitive (coroană, proteză sau punte dentară). Cel mai adesea, pe implantul dentar se atașează o coroană dentară personalizată, ca soluție ideală de dinte fix și permanent. 

Noile tehnologii digitale ale stomatologiei moderne furnizează diferite soluții pentru înlocuirea cu implanturi dentare a dinților pierduți, pentru o restaurare estetică și funcțională – cu dinți ficși sau cu proteze dentare parțial detașabile. Aceste lucrări protetice de dinți falși ai implanturilor dentare se vor potrivi cu dinții naturali, arătând și funcționând ca aceștia, pentru a defini frumusețea zâmbetului, sub un aspect cât mai natural. 

Contactează-ne pentru o programare

Cât de reușite sunt implanturile dentare?

Rata de succes pentru implanturile dentare depinde de toți factorii menționați anterior, respectiv de condițiile generale de sănătate ale pacientului, de tipul și de marca implantului ales, dar și de locul în care este inserat. În medie, statistic, rata de succes a implanturilor este de până la 98%. Aceasta depinde de respectarea indicațiilor pentru o igienă orală corectă și de frecventarea cabinetului stomatologic la controalele periodice o dată la 6 luni. 

Dinte natural VS Implant dentar

Cât de dureroase sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare nu sunt dureroase, majoritatea pacienților care au trecut prin astfel de tratamente și intervenții declarând că au resimțit doar un ușor disconfort. Toate procedurile stomatologice implicate în implanturile dentare sunt efectuate sub anestezie locală, fără durere și în siguranță. Prioritatea medicilor noștri este confortul tău maxim, astfel încât îți vor fi recomandate analgezice pentru ușoara durere postoperatorie. 

Poate oricine să primească implanturi dentare?

Condițiile pentru recomandarea de implanturi dentare vizează sănătatea generală a pacientului, care să susțină extracția dentară și intervenția chirurgicală de inserare a implantului. Anumite condiții medicale, cum sunt bolile cronice avansate, trebuie supuse unor evaluări suplimentare. De asemenea, osteointegrarea implanturilor dentare, adică fuziunea cu osul, depinde de sănătatea gingiilor, de calitatea osului și de respectarea igienei orale.

Cum am grijă de implanturile dentare?

Implanturile dentare nu au nevoie de o grijă specială față de îngrijirea dinților naturali. Igiena orală corespunzătoare presupune periajul corect al danturii – la indicațiile medicului stomatolog, folosirea aței dentare, a periuțelor interdentare sau a dușului bucal, clătirea cu apă de gură și controalele dentare periodice. În mod normal, o dată la 3-6 luni se recomandă câte o ședință de profilaxie dentară (detartraj și periaj profesional).

Asigurarea acoperă costul implanturilor dentare?

În prezent, implanturile dentare nu sunt acoperite de către CAS și nu pot fi astfel decontate. Însă, în ceea ce privește asigurările dentare private, decontarea poate fi posibilă în funcție de planul de asigurare ales. Este important să discuți toate detaliile tratamentelor stomatologice decontate cu furnizorul tău de asigurări private, pentru a putea stabili un plan medical potrivit pentru tine, care să îți permită menținerea sănătății orale. 

PROGRAMEAZĂ-TE

Rapid și Simplu