Implanturi Dentare

Implanturile dentare sunt soluția Nr. 1 pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea completează cu succes integritatea danturii naturale cu dinți ficși. Implanturile dentare se simt și arată ca dinții naturali, cărora le preiau funcțiile estetice și funcționale. Implantul dentar este o reconstrucție dentară unică, ce înlocuiește un dinte lipsă printr-o rădăcină artificială. Aceasta este reprezentată de un șurub din titan introdus în os, peste care se montează lucrările protetice. Implantul dentar este perfect compatibil cu osul – prin osteointegrare.

Un implant dentar oferă noului dinte fix o bază de suport independentă, printr-o fundație solidă în os. Astfel, nu se deplasează și nu afectează dinții învecinați, ca în cazul protezelor mobile și a punților clasice. Iar tu zâmbești, vorbești și mănânci fără nicio grijă. Socializezi confortabil și în siguranță maximă. Implanturile dentare de ultimă generație au o rată de succes de 95-98%, cu recuperare ușoară și osteointegrare completă. Cu un implant dentar te bucuri de noul tău zâmbet și de o sănătate orală optimă, de la 8 ani până pe viață.

IMPLANTURI DENTARE LA CLINICA DENTALINE BUCUREȘTI

Redescoperă-ți zâmbetul în cea mai bună variantă la Clinica Dentaline București. Implanturile dentare sunt soluția sigură, funcțională și estetică de refacere a danturii care a pierdut un dinte sau o mare parte din dinți. 

Îți oferim servicii de implantologie accesibile, dotate cu ultimele tehnologii digitale, lipsite de disconfort și traume asociate. Te așteaptă o echipă medicală specializată și pasionată de reabilitarea orală cu dinți ficși.

Beneficiile unui Implant Dentar

 • Îți reconstituie dantura și zâmbetul frumos; 
 • Îți protejează sănătatea orală și dinții sănătoși;
 • Îți îmbunătățește vorbirea, mestecarea și digestia;
 • Îți înfrumusețează înfățișarea și expresia feței; 
 • Îți crește confortul personal și stima de sine.

În drumul către un nou zâmbet

AFLĂ POVESTEA MIHAELEI

CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar este cea mai eficientă și modernă soluție de restaurare dentară a unui dinte lipsă. Corpul implantului este un instrument stomatologic care funcționează ca o rădăcină artificială din titan. Acesta se prezintă sub forma unui șurub inserat în osul maxilar, care ia locul dintelui natural pierdut. Implantul dentar oferă o bază solidă intraosoasă de suport pentru ancorarea dinților artificiali – ficși sau mobili. Intermedierea se face cu ajutorul unui bont protetic, pe care se fixează o coroană dentară, o proteză sau o punte. 

Implanturile dentare de ultimă generație sunt biocompatibile cu oasele de susținere, pe care le protejează împotriva atrofiei. Osteointegrarea implanturilor dentare durează până la 12 săptămâni, timp în care are loc vindecarea și ancorarea în os. În lipsa dinților naturali sau artificiali, oasele maxilarelor pierd din volum, iar dinții sănătoși migrează, schimbându-și poziția naturală. Implanturile dentare protejează astfel arhitectura și sănătatea cavității orale, recompunând dantura completă și linia zâmbetului – indiferent de vârstă.  

DE CE SĂ ALEGI
IMPLANTUL DENTAR ÎN CLINICA DENTALINE BUCUREȘTI

interventie medici implant dentar

ECHIPĂ MEDICALĂ SPECIALIZATĂ

medic chirurgie oro maxilo

CHIRURG ORO-MAXILO-FACIAL (CEA MAI COMPLEXĂ RAMURĂ CHIRURGICALĂ EXISTENTĂ) CU EXPERIENȚĂ SPITALICEASCĂ

cabinet interventie implant dentar

O ECHIPĂ DE PROFESIONIȘTI CU ÎNALTĂ EXPERIENȚĂ ȘI CALIFICARE, CONTINUU DEDICATĂ EDUCAȚIEI POSTUNIVERSITARE

plan lateral gura implant dentar

CAUZE ȘI SOLUȚII PENTRU PIERDEREA DINȚILOR

În ciuda evoluției stomatologiei moderne și a îmbunătățirii condițiilor pentru îngrijirea dentară, oamenii continuă să își piardă dinții până la vârsta de 60 de ani. Cauzele pierderii dinților sunt determinate de igiena orală precară, de nerespectarea controalelor stomatologice periodice o dată la 6 luni, de cariile dentare netratate, de bolile parodontale sau de fracturile dentare. Dacă în trecut singurele opțiuni de tratament erau punțile și protezele dentare, în prezent – implanturile dentare sunt disponibile pentru toată lumea. 

Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară – peste 35 de milioane de americani suferă de pierderea tuturor dinților de pe cel puțin o arcadă dentară, mandibulă sau maxilar. Statisticile relevă și faptul că peste 3 milioane de americani au ales deja un tratament cu implant dentar. În ultimii ani, implanturile dentare au devenit tot mai populare și în România, ca cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă. 

Datorită noilor tehnologii digitale, rata de succes a implanturilor de ultimă generație a ajuns între 95-98%. 

IMPORTANȚA IMPLANTURILOR DENTARE

Implanturile dentare iau locul dinților naturali, îndeplinindu-le funcțiile estetice și funcționale. Dantura incompletă, lezată de pierderea unuia sau a mai multor dinți permanenți, afectează pacienții de toate vârstele. Impactul lipsei dinților este resimțit profund la nivelul sănătății cavității orale, care se răsfrânge mai departe asupra sănătății generale a organismului. Implanturile dentare reabilitează funcția masticatorie, corectează mușcătura. sprijină sănătatea osului maxilar, îmbunătățesc digestia și redau ușurința de a vorbi.

Un alt factor semnificativ al importanței implanturilor dentare, deloc de neglijat, este cel psihologic. Implanturile dentare îți redau încrederea în sine, prin reîntregirea sau schimbarea totală a danturii afectate. Scapi de disconfortul protezelor mobile – pentru o estetică dentară impecabilă și un zâmbet de milioane. Implanturile dentare de ultimă generație oferă osteointegrare completă prin fuziunea cu osul maxilarului, iar coroanele dentare, punțile sau protezele fixe plasate peste acestea garantează aspectul natural al noii danturi.

CARE SUNT PAȘII ÎN TRATAMENTUL CU IMPLANTURI DENTARE

Tratamentul cu implanturi dentare poate fi sintetizat în următorii pași: 

Consultația inițială

1

presupune evaluarea clinică de către medicul specialist în implantologie și efectuarea unei radiografii panoramice. Se analizează atent volumul osos disponibil de care depinde inserarea implanturilor dentare. În plus, se realizează pozele de diagnostic, analizele de sânge și un CT.

INTERPRETAREA REZULTATELOR

2

Urmează interpretarea rezultatelor de către medicul implantolog care va decide dacă implanturile dentare sunt o opțiune de tratament pentru tine. În funcție de particularitățile cazului clinic și de complexitatea intervenției chirurgicale, se va stabili planul de tratament pentru inserarea implanturilor dentare.

INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ

3

se efectuează după pregătirea câmpului chirurgical și sterilizarea aerului. În funcție de caz, această etapă de inserare a implanturilor dentare poate implica extracții dentare, precum și tratamentul de reconstrucție a osului afectat, cu ajutorul grefelor de os.

NOUA TEHNOLOGIE IMAGISTICĂ ȘI DIGITALĂ

4

utilizată în domeniul implantologiei le permite medicilor chirurgi încorporarea precisă a implanturilor dentare în os. Intervenția chirurgicală propriu-zisă durează câteva ore și se realizează sub sedare conștientă asistată.

MONTAREA LUCRĂRII FIXE

5

Montarea lucrării fixe provizorii are loc a doua zi după intervenția chirurgicală. Finalizarea implantului dentar prin atașarea lucrării protetice definitive este posibilă doar după osteointegrarea acestuia. Procesul de integrare treptată a pilonului din titan al implantului în osul maxilarului poate dura câteva luni.

LOCUL INTERVENȚIEI CHIRURGICALE

6

necesită timp de vindecare, unificare și creștere, în special dacă au fost necesare și grefe osoase dentare. Când osteointegrarea e completă, se concep și se atașează lucrările dentare definitive – coroanele dentare, punțile dentare sau protezele fixe.

Care este tratamentul potrivit când nu mai ai niciun dinte?
Este posibilă o lucrare dentară fixă pentru întreaga dantură?
Care sunt cele mai bune soluții pentru dinți ficși?

Dacă ți-ai pierdut toți dinții de pe arcade și porți proteze dentare mobile, incomode și dureroase, implanturile dentare pot fi soluția ideală pentru dinții tăi ficși. Acestea arată, se simt și se întrețin precum dinții naturali. Primul pas este să te programezi la o consultație stomatologică pentru a investiga opțiunile de tratament. Este important să știi că există planuri de tratament care permit extracția, inserarea imediată a implanturilor dentare și protezarea cu punte fixă – în termen de 24 de ore. Acestea restabilesc funcțiile masticatorii, estetice și fonetice ale danturii sănătoase și îți redau confortul maxim în timp record.

Implanturi Dentare într-o singură zi

Tratamentele moderne de restaurare a danturii cu implanturi dentare îți redau naturalețea și funcționalitatea dinților ficși în doar 24 de ore. Cu ajutorul noilor tehnici stomatologice din domeniul implantologiei, poți avea o dantură nouă într-o singură intervenție. Procedura chirurgicală se adresează și cazurilor complexe, în care osul este complet necrozat și necesită augmentare osoasă. Astfel, după refacerea osului maxilar, în aceeași intervenție se inserează implanturile, urmând ca a doua zi să se monteze lucrarea fixă provizorie.

TIPURI DE IMPLANTURI DENTARE LA CLINICA DENTALINE BUCUREȘTI

IMPLANT DENTAR STRAUMANN ELVEȚIA PREMIUM

Tratamentul cu sistemul de implant dentar Straumann îți rezolvă toate nevoile clinice indiferent de complexitate. Obții o dantură funcțională și un zâmbet frumos cu aspect natural – într-un timp scurt. Implantul dentar Straumann oferă garanția soluțiilor durabile, printr-un tratament sigur, minim invaziv, ghidat digital și fără durere. Cunoscut pe piața stomatologică drept implantul numărul 1 în lume, implantul dentar Straumann dovedește o rezistență excelentă în timp și oferă garanție pe viață. 

IMPLANT DENTAR BREDENT GERMANIA

Sistemul de implanturi dentare Bredent este renumit pentru calitatea excelentă a implanturilor SKY și în special pentru sistemul inovativ de implant rapid – Bredent Sky Fast and Fixed. Acesta este o metodă revoluționară prin care poți obține dinți ficși în doar 24 de ore. Implantul Bredent Sky Fast and Fixed este dedicat pacienților cărora le lipsesc dinți – un singur dinte, mai mulți dinți cu goluri sau dinții de pe întreaga arcadă dentară. Acesta restabilește rapid și sigur funcțiile estetice, masticatorii și fonetice ale danturii. 

IMPLANT DENTAR AB DENTAL

Sistemul de implant dentar AB Dental îți reconstruiește zâmbetul cu implanturi dentare personalizate, realizate individual cu tehnologica digitală 3D. Tehnologia avansată AB Dental oferă cea mai diversificată gamă de implanturi dentare, unice în România. Procedurile stomatologice utilizate sunt minim invazive și fără durere, oferind soluții inovative de reabilitare orală pentru toate tipurile de os. Implanturile dentare AB Dental oferă o osteointegrare completă și rapidă, prevenind regresia osoasă.

pacient dupa interventia cu implanturi dentare

CE IMPLICĂ TRATAMENTUL CU IMPLANTURI DENTARE

Tratamentul cu implanturi dentare implică evaluarea clinică a pacientului de către echipa clinicii noastre, specializată în chirurgie oro-maxilo-facială și în stomatologie restaurativă. Înainte de intervenția chirurgicală de inserare a implantului, se inițiază un plan de tratament personalizat, cu cea mai bună opțiune accesibilă pentru fiecare pacient. După caz, în cadrul intervenției vor fi efectuate și extracțiile dentare necesare, curățarea zonei și refacerea osului afectat cu grefe osoase. Astfel, implantul este plasat cu foarte mare precizie în osul maxilarului, care corespunde unei anumite densități. 

După intervenție, se vor lua amprentele dentare în vederea montării lucrării provizorii. Osteointegrarea implantului dentar poate dura până la 12 săptămâni, timp în care țesutul osos al maxilarului se vindecă și crește în jurul lui, ancorându-l în siguranță. După acest interval, implantul poate fi încărcat cu noul dinte, prin fixarea de bontul protetic al lucrărilor definitive (coroană, proteză sau punte dentară). Cel mai adesea, pe implantul dentar se atașează o coroană dentară personalizată, ca soluție ideală de dinte fix și permanent. 

Noile tehnologii digitale ale stomatologiei moderne furnizează diferite soluții pentru înlocuirea dinților pierduți cu implanturi dentare. Restaurarea dentară e completă, estetică și funcțională – cu dinți ficși sau cu proteze dentare parțial detașabile. Aceste lucrări protetice de dinți falși ai implanturilor dentare se potrivesc cu dinții naturali, arătând și funcționând exact ca aceștia. Îți recapeți frumusețea zâmbetului, cât mai natural. 

CUI II ESTE INDICATĂ INSERAREA IMPLANTULUI DENTAR?

 • Pacienților cu dinți care nu pot fi salvați și care necesită extracții; 
 • Pacienților care doresc o reabilitare orală rapidă – estetică și fixă; 
 • Pacienților care poartă proteze dentare și doresc să renunțe la ele; 
 • Pacienților presați de contextul social pentru o dantură impecabilă; 
 • Pacienților cu tulburări grave de mușcătură și cu dinți compromiși; 
 • Pacienților care suferă din cauza lipsei unuia sau mai multor dinți; 
 • Pacienților cu parodontopatii severe.

CARE SUNT EFECTELE DINȚILOR LIPSĂ?

Efectele dinților lipsă se răsfrâng nu doar asupra sănătății tale orale, ci și asupra calității vieții. Dantura defectuoasă îți dezechilibrează buna funcționare a organismului, indiferent de vârstă. Cu dinți lipsă nu poți mesteca corect, sau chiar deloc, anumite alimente, lezându-ți digestia și implicit nutriția. Mai mult, lipsa dinților uzează în timp osul maxilarului, care își pierde astfel flexibilitatea, și susține modificarea alinierii dentare, prin spațierile create. Disconfortul general, estetic și funcțional, trebuie adresat medical. 

Unele persoane ezită să se prezinte la un consult stomatologic din cauza experiențelor neplăcute anterioare, din lipsa încrederii sau din cauza resurselor financiare limitate. Însă, dacă te preocupă sănătatea ta generală spre o longevitate vibrantă, e important de reținut că acestea sunt condiționate de o dantură sănătoasă. Dinții lipsă îți afectează stima de sine, dar și percepția lumii asupra ta. Imaginea personală, socială și profesională este dur afectată de o dantură deficitară, iar implanturile dentare sunt soluția de bază de restaurare dentară.

interventie extractie dentara

CONTRAINDICAȚIILE IMPLANTULUI DENTAR

Contraindicațiile implantului dentar vizează în primul rând pacienții sub 18 ani, la care oasele maxilare nu sunt dezvoltate complet. De asemenea, implanturile dentare sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecțiuni severe, ca insuficiența cardiacă severă. Printre cele mai comune contraindicații ale unui implant dentar se numără: igiena orală necorespunzătoare (se corectează), bruxismul sau scrășnitul din dinți (se tratează), sinusurile maxilare (se tratează prin sinus lift) sau osul alveolar redus (se tratează prin adiție osoasă). Aceste afecțiuni pot fi tratate cu succes, în vederea inserării în siguranță a implantului dentar. O contraindicație mai aparte este alergia sau hipersensibilitatea la materialele din care e realizat implantul.

DIN CE MATERIALE ESTE CONSTRUIT UN IMPLANT DENTAR

Un implant dentar e construit din trei piese principale: implantul dentar propriu-zis, bontul protetic și coroana dentară. Corpul implantului este un dispozitiv medical ascuns sub forma unui șurub, realizat din titan. Inserat chirurgical în os, implantul dentar propriu-zis ia cu succes locul rădăcinii naturale a dintelui. Titanul este materialul cel mai folosit în implantologia modernă, deoarece este un metal rezistent și biocompatibil cu țesuturile organismului uman. Peste șurubul din titan se înșurubează bontul protetic, elementul de legătură care va susține coroana artificială. Acesta e realizat dintr-un aliaj de titan sau zirconiu. După înșurubarea coroanei dentare, aspectul implantului dentar va fi identic cu al unui dinte natural sănătos.

Tehnologii

DIGITALE UTILIZATE PENTRU IMPLANT DENTAR

Accesul la ultimele tehnologii digitale ale stomatologiei moderne și încrederea într-o echipă medicală de excepție rezolvă în cele mai multe cazuri frica pacienților de implanturi dentare. Tehnologiile de ultimă generație utilizate și profesionalismul echipei medicale le redau acestora confortul unor tratamente stomatologice rapide, previzibile, nedureroase și eficiente. 

Clinica stomatologică Dentaline București este dotată cu ultimele tehnologii digitale pe echipamente de aparatură stomatologică. Ce face tehnologia digitală în cabinetul stomatologic? Îți oferă mai multă acuratețe în realizarea tratamentelor dentare, îți asigură vindecare mai rapidă a zonelor asupra cărora s-a intervenit chirurgical și mai presus de toate, îți oferă o experiență lipsită de durere.

CÂT REZISTĂ UN IMPLANT DENTAR

Un implant dentar poate rezista între 8 ani și chiar pe viață, în funcție de producător și de tipul modelului, Evident, pentru a te bucura de implanturi dentare pentru o perioadă îndelungată, este important să respecți condițiile optime de igienă, dar și controalele regulate la medicul specializat în implantologie dentară.

O igienă orală optimă presupune realizarea unui periaj corect al danturii, de două ori pe zi – dimineața și seara. Periajul este urmat de folosirea aței dentare, a dușului bucal și a apei de gură. Igiena orală se menține ca și în cazul dinților naturali, cu scopul de a preveni depunerile de tartru și formarea de placă bacteriană.

Datorită noilor tehnologii digitale, care ajută medicul în procedura de implantare, implantul dentar nu îți va cauza traume și se va vindeca mult mai repede. Experiența intervenției de implant dentar este lipsită de durere, iar rezultatele estetice se văd imediat. Întreținut corespunzător, un implant dentar rezistă mult timp.

Implantul dentar Straumann este considerat cel mai bun implant de pe piața stomatologică, la nivel mondial. Producătorii oferă garanție pe viață acestui tip de implant!

IMPLANTURILE DENTARE DE LA STRAUMANN

Considerate cele mai bune implanturi din lume de pe piața stomatologică și oferă garanție pe viață!

Sistemul de implanturi dentare de la Straumann la clinica stomatologică Dentaline București îți oferă garanția unui nou zâmbet natural pe viață. Implanturile dentare de top de la Straumann durează o viață! Fiecare tratament inovativ Straumann oferă posibilități de reconstrucție dentară a dinților pierduți pentru orice nevoie clinică. Pentru lipsa parțială sau totală a dinților, planul terapeutic al tratamentelor cu implanturile dentare de la Straumann îți asigură o experiență pozitivă, minim invazivă și fără durere, pentru un confort maxim.

grafic implant dentar straumann

Marca elvețiană Straumann are o tradiție de peste 60 de ani în cercetările științifice ale implantologiei, la standarde de excelență. Tratamentele îmbină performanța digitală a tehnologiei de ultimă oră cu experiența medicilor noștri specializați. Avantajele folosirii sistemelor de implanturi dentare de la Straumann îți oferă un aspect excelent, bazat pe tehnologia inovativă a stomatologiei regenerative și estetice. Tratamentul cu implantul dentar Straumann este sigur, ghidat digital și minim invaziv. Acesta reduce costurile, evitând necesitatea adiției de os la disponibilități osoase limitate.

rezultat tratament implanturi dentare

CÂT COSTĂ UN IMPLANT DENTAR

Costul unui tratament stomatologic cu implant dentar în București variază în funcție de complexitatea lucrării dentare și de patologia pacientului. În estimarea corectă a prețului unei intervenții cu implant dentar sunt luați în considerare următorii factori: densitatea osului în care se va insera implantul și nevoia adăugării de os (augmentare osoasă), necesitatea unei intervenții de sinus lifting, tipul de implant dentar ales, tipul de coroană dentară aleasă (E-max, Zirconiu, metalo-ceramică), tehnologiile digitale utilizate (tehnica PRGF, laserul dentar etc.) și numărul de implanturi dentare necesare pentru a reîntregi zâmbetul pacientului. 

În cadrul clincii Dentaline București, vei afla în urma consultului inițial care sunt costurile totale pentru opțiunile de tratament cu implant dentar. În funcție de nevoile tale și de complexitatea planului de tratament propus, vei fi informat să iei cea mai bună decizie. Dacă vrei să afli acum cât costă un implant dentar la clinica Dentaline București, prețul pornește de la 550 euro. La acesta se adaugă prețul bonturilor protetice și al coroanelor dentare, precum și prețurile pentru evaluarea și tratamentul preoperatorii, pentru serviciile de manoperă și pentru tratamentele complementare intervenției (adiție de os sau sinus lifting).

PROTEZĂ PE IMPLANTURI DENTARE

Proteza pe implanturi dentare este dedicată pacienților care nu mai au dinți pe arcadele dentare, iar osul mandibular sau maxilar este redus. Acesta este superioară protezelor mobile, oferind funcționalitate și stabilitate ridicate. Proteza se montează pe 2-4 implanturi dentare inserate chirurgical în osul maxilar al unei arcade. Fixarea acesteia utilizează sisteme protetice de ancorare specifice, pentru un grad ridicat de stabilitate. Protezarea pe implanturi dentare îți oferă un confort asemănător cu lucrările fixe. Proteza pe implanturi dentare îți permite să mănânci și să vorbești cu încredere, fără teama că se va deplasa. 

Varianta de proteză fixă pe implanturi dentare este o lucrare protetică înșurubată pe mai multe implanturi dentare, între 4-6 pe arcadă. Procedura se realizează prin sistemul de implant dentar Fast and Fixed Bredent.

proteza pe implanturi denare

ÎȚI RĂSPUNDEM LA ÎNTREBĂRILE DESPRE IMPLANT DENTAR

În situația în care cauți opțiuni de înlocuire a dinților lipsă cu dinți ficși te vei adresa unui medic stomatolog specialist în implantologie. În mod firesc, medicul tău stomatolog curant va iniția planificarea investigațiilor și a procedurilor necesare. În cadrul clinicii Dentaline București, în urma consultului clinic, medicul implantolog îți va recomanda opțiunile de implanturi dentare, în funcție de nevoi și de volumul osos. 

Rata de succes pentru implanturile dentare depinde de condițiile generale de sănătate ale pacientului, de tipul și de marca implantului ales, dar și de locul în care este inserat. În medie, statistic, rata de succes a implanturilor dentare este de până la 98%. Aceasta depinde de respectarea indicațiilor pentru o igienă orală corectă și de frecventarea cabinetului stomatologic la controalele periodice, o dată la 6 luni.

Implanturile dentare nu sunt dureroase, majoritatea pacienților care au trecut prin astfel de tratamente și intervenții declarând că au resimțit doar un ușor disconfort. Toate procedurile stomatologice implicate în implanturile dentare sunt efectuate sub anestezie locală, fără durere și în siguranță. Prioritatea medicilor noștri este confortul tău maxim și îți vor fi recomandate analgezice pentru ușoara durere postoperatorie. 

Complicațiile implanturilor dentare sunt cauzate de nerespectarea regulilor de igienă sau a indicațiilor de alimentație, post intervenție. Locul implantării are nevoie de o igienizare optimă, iar lucrarea provizorie trebuie protejată de alimentele tari. Dacă nu sunt respectate indicațiile medicului pentru primele 4-6 luni, pot apărea infecții sau rupturi ale lucrării provizorii. În ambele situații, vei reveni în clinică pentru tratament.

Condițiile pentru recomandarea de implanturi dentare vizează sănătatea generală a pacientului, care să susțină extracția dentară și intervenția chirurgicală de inserare a implantului. Anumite condiții medicale, cum sunt bolile cronice avansate, trebuie supuse unor evaluări suplimentare. În plus, osteointegrarea implanturilor dentare depinde de sănătatea gingiilor, de calitatea osului și de respectarea igienei orale.

Adiția de os pentru un implant dentar repară osul resorbit, pentru a-i oferi stabilitate. După pierderea unui dinte, osul maxilar pierde treptat din volum și din densitate, resorbindu-se. Se întâmplă astfel, deoarece rădăcina naturală, și ulterior rădăcina artificială a implantului, au un rol benefic asupra sănătății osului maxilar, stimulându-l. Adiția de os reconstruiește osul maxilar și îți permite să te bucuri de un nou dinte fix. 

Implanturile dentare se recomandă pacienților majori, indiferent de vârstă, care nu mai au dinți. Acestea înlocuiesc cu succes dinții naturali compromiși, ce nu mai pot fi salvați, afectați de bolile parodontale sau de fracturi dentare. Procedura este sigură și oferă soluții funcționale și estetice imediate. Implanturile dentare sunt opțiunea de top și pentru persoanele care vor să schimbe incomodele proteze mobile pe dinți ficși.

Un implant dentar durează de la 8 ani până pe viață, dacă este îngrijit corespunzător. Durata de viață a unui implant dentar depinde în primul rând de tipul și de marca modelului ales. În plus, sănătatea generală, vizitele regulate la stomatolog și respectarea igienei orale corecte contribuie la menținerea implanturilor dentare. În mod categoric, în perioada de recuperare se va restricționa fumatul și consumul de alcool.  

Implanturile dentare nu au nevoie de o grijă specială față de îngrijirea dinților naturali. Igiena orală corespunzătoare presupune periajul corect al danturii – la indicațiile medicului stomatolog, folosirea aței dentare, a periuțelor interdentare sau a dușului bucal, clătirea cu apă de gură și controalele dentare periodice. O dată la 3-6 luni se recomandă câte o ședință de profilaxie dentară (detartraj și periaj profesional).

În medie, un implant dentar se vindecă fără probleme în 4-6 luni de la intervenția chirurgicală. În această perioadă este foarte important să respecți igiena orală corespunzătoare și indicațiile medicale primite. În tot acest timp, o coroană dentară provizorie va fi montată pe implant – prin înșurubare. Ulterior, când vindecarea e completă, ți se va atașa coroana dentară finală. Rata de succes a implanturilor este de 95-98%,

În prezent, implanturile dentare nu sunt acoperite de CAS și nu pot fi astfel decontate. Însă, în ceea ce privește asigurările dentare private, decontarea poate fi posibilă în funcție de planul de asigurare ales. Este important să discuți toate detaliile tratamentelor stomatologice decontate cu furnizorul tău de asigurări private, pentru a putea stabili un plan medical potrivit pentru tine, pentru menținerea sănătății orale. 

Stomatologia modernă regenerativă și estetică îți oferă posibilitatea tratamentelor cu implanturi dentare pentru toți dinții, într-o singură intervenție. Sistemele de implanturi dentare pentru toți dinții utilizează un număr mai mic de implanturi, maxim 6 pe arcadă, peste care se montează lucrarea protetică provizorie – în doar 24 de ore, iar apoi cea fixă. Vei putea mânca normal, bucurându-te de toate avantajele dinților ficși.

Recuperarea postoperatorie a unuia sau a mai multor implanturi dentare necesită o atenție specială în primele zile după intervenție. Igienizarea orală va fi reluată după 24 de ore, prin clătiri ușoare cu ceaiuri. După 3 zile se revine la igiena orală obișnuită, prin periajul blând cu o periuță de dinți cu peri moi și utilizarea dușului bucal. În prima săptămână se vor consuma doar alimente lichide, călduțe și moi. 

După intervenția chirurgicală de inserare a unui implant dentar, îți va fi prescris un tratament medicamentos. Restricțiile postoperatorii vizează în primul rând protejarea zonei afectate. Astfel, în primele 12 ore nu vei clăti cavitatea orală, pentru a proteja cheagul format. În primele 3 zile – vei evita anumite medicamente, fumatul, alimentele tari, spălatul pe dinți, băile și dușurile fierbinți, efortul fizic intens și aplecarea capului.

Avantajele implanturilor dentare îți schimbă pentru totdeauna viața în bine. Restaurarea rapidă a danturii cu dinți ficși, care se simt și arată ca cei naturali, are multiple beneficii: îmbunătățirea și întinerirea aspectului feței, redefinirea liniei zâmbetului – în cea mai bună variantă, mestecarea ușoară a alimentelor, o digestie mai bună, îmbunătățirea vorbirii și a încrederii de a socializa, confort permanent și creșterea stimei de sine.

CARE ESTE CEL MAI BUN IMPLANT DENTAR?

Cel mai bun implant dentar este cel pe care îl alegi în urma consultării cu medicul tău. Decizia va corespunde nevoilor și posibilităților tale financiare. Fiecare implant dentar are beneficii specifice, iar la clinica stomatologică Dentaline îți punem la dispoziție trei variante de implanturi dentare premium:

IMPLANT DENTAR STRAUMANN
Implant Dentar Straumann Elvetia Premium

este considerat la nivel mondial drept cel mai bun implant de pe piața stomatologică și oferă garanție pe viață. Este produs la standardele de excelență ale tehnologiei inovative elvețiene Straumann, cu o tradiție de peste 60 de ani de cercetării științifice în domeniul implantologiei.

IMPLANT DENTAR BREDENT
Implant Dentar Bredent

este popular în special pentru implantul Sky Fast and Fixed Bredent, soluția revoluționară și cunoscută în întreaga lume pentru că oferă dinți ficși în doar 24 de ore. Este inovația tehnologiei germane de restaurare rapidă a unui singur dinte sau a arcadei, cu un istoric de peste 40 de ani. 

IMPLANT DENTAR AB DENTAL
Implant Dentar AB Dental

este un implant personalizat, realizat cu ajutorul tehnologiei 3D. Este unic în România prin inovațiile stomatologiei digitale și oferă cea mai variată gamă de implanturi dentare. Soluțiile inovative sunt susținute de o istorie de peste 20 de ani în cercetările clinice ale implantologiei dentare.

PROGRAMEAZĂ-TE

Rapid și Simplu  Oana Radu
  Oana Radu
  2023-11-04
  M-am prezentat vineri la ora 20:30 cu o urgenta, baietelul meu de 4 anisori avand o durere de maseluta foarte sacaitoare. Cabinetul este foarte frumos amenajat, tot personalul clinicii a fost foarte primitor si rabdator cu noi. Copiilor li s-au dat jucarii la intrare ca sa stea ocupati pana am intrat in cabinet. Dna dr Teo ne-a tratat maseluta cu profesionalism, a reusit sa il convinga sa i se faca tot tratamentul,inclusiv o radiografie. Am plecat acasa cu zambetul pe buze , fara durere si fara frica de dentist! Cu siguranta o sa ne intoarcem in curand! Multumim intregului personal, dar mai ales dnei dr Teo!!
  Lima Sierra
  Lima Sierra
  2023-10-31
  Foarte multumit de fiecare data!👍😀
  George Legacy
  George Legacy
  2023-10-30
  Un singur cuvânt, profesionalism. Mentionez că a trebuit să-mi scot un molar de minte, care prezenta niște riscuri, dar totul a decurs foarte bine. Recomand cu încredere, nu așteptați să apară problemele, mergeți din timp la stomatolog. Astfel, evitați problemele pe termen lung și economisiți foarte mulți bani.
  Catalin Serescu
  Catalin Serescu
  2023-10-20
  Recently, I had an excellent experience here, where I received 2 implants and treatment for cavities. Their team was incredibly professional and extremely friendly, taking the time to explain every step of the procedures in detail. They created a comfortable and safe environment, and the results were truly exceptional. Another extraordinary aspect was that I didn't feel any pain throughout the entire treatment. The team at Dentaline ensured that my experience was as pleasant as possible and managed pain control perfectly. This attention to patient comfort certainly adds a significant plus to my experience in this excellent clinic. I am deeply grateful for their excellent service and wholeheartedly recommend Dentaline! I look forward to the next visit in 6 months. I will certainly return with the same confidence in their team of professionals.
  Andra Solomon
  Andra Solomon
  2023-10-14
  Am fost cu fetita la primul ei consult stomatologic. Doamna doctor Teodora Beuran impreuna cu personalul s-au ocupat de tot ce a fost nevoie, ne au oferit toate detaliile si totul a decurs foarte profi si micuta a fost foarte fericita de prima ei vizita la stomatolog. Recomand cu caldura! ☺