Cât costă coroanele dentare?

Meriți să zâmbești din nou

Ai ajuns să cauți ”preț coroane dentare” sau ”prețuri dinți de porțelan”, până când nu e prea târziu. Pentru că dinții frumoși și sănătoși la orice vârstă implică preocupări și costuri inteligente – de prevenție, tratament personalizat și restaurare dentară de înaltă clasă. În medicina dentară, un dinte (măsea) de porțelan definește o coroană dentară din ceramică, deoarece porțelanul se referă la ceramica dentară. 

Cea mai bună ofertă de coroane ceramice îți va schimba viața, căci de sănătatea orală depinde farmecul tău personal, calitatea interacțiunilor sociale, stima de sine, sănătatea generală și chiar longevitatea. Decizi totul în jurul a cât costă o coroană dentară, ce tehnici digitale avansate de estetică dentară implică și cum îți satisface nevoile și dorințele.

Realistic, dacă ai grijă de dinții tăi naturali, 32 la număr din momentul în care ajungi la maturitate, poți evita și simplifica o serie de complicații pe patologii dentare generate de carii sau de traumatisme dento-parodontale. Când inevitabilul se întâmplă, în funcție de tipul și de gravitatea leziunii, fisurii sau fracturii dentare, abordarea terapeutică corectă poate fi complexă și multidisciplinară. Protetica dentară vine cu soluția ideală a coroanelor dentare ceramice de ultimă generație. 

oferte speciale

Cât costă o

Coroană dentară?

Ți s-a rupt sau ai pierdut un dinte? În acest articol îți vom explica când și cum să alegi coroanele dentare ceramice de calitate superioară în funcție de preț, între 200-400 euro, – și care sunt cele mai noi tehnologii digitale utilizate. 

Motive ca sa alegi coroane dentare

Ce probleme rezolvă

COROANELE DENTARE CERAMICE?

Prețurile coroanelor dentare ceramice – ca restaurări protetice care acoperă dintele natural afectat în urma unei carii sau a unui traumatism dentar, sau ca parte atașată unui implant dentar – se justifică prin mimarea proprietăților dintelui natural, ca: estetică, formă, textură, duritate și confort. 

Noi, medicii dentiști specialiști ai clinicii Stomatologice Dentaline București punem accent pe rezultate, iar coroanele dentare ceramice te ajută la:

 • Înlocuirea dinților lipsă, oferind aspectul și funcționalitatea dinților naturali;
 • Îndepărtarea sensibilității dentare; 
 • Redarea simțului și esteticii unui dinte natural ciobit sau fracturat;
 • Restaurarea integrității arcadelor dentare; 
 • Corecția ocluziei dentare (modul de îmbinare a dinților sau ”mușcătura”)
 • Protejarea dinților de fracturi și de decolorare; 
 • Acoperirea dinților colorați sau pătați; 
 • Îmbunătățirea trăsăturilor feței; 
 • Evitarea migrării dinților, în cazul implanturilor dentare; 
 • Îmbunătățirea foneticii (producerea sunetelor) și a masticației (mestecarea alimentelor). 
Receptie Clinica Dentaline

Cât costă un

Dinte de porțelan?

Dintele de porțelan este de fapt coroana dentară din ceramică, după cum spuneam – porțelanul referindu-se la ceramica dentară, care acoperă rădăcina naturală sau implantul dentar. 

Astfel, în cadrul clinicii Dentaline București, un dinte de porțelan are prețul pe următoarele trei tipuri: 

coroană dentară din ceramică integrală (ceramică presată + EMAX)

coroană dentară ceramică pe suport de zirconiu (+ EMAX)

coroană dentară ceramică pe suport metalic (suport REMANIUN).

Când se fac

Coroanele Dentare?

Ca și structură, când se acoperă spațiile interdentare mai largi între dinți, coroanele dentare sunt parte a unei punți dentare care se leagă pe alți dinți. Ceramica este cel mai utilizat material pentru coroanele și punțile dentare, datorită calităților estetice superioare, care se păstrează în timp, fără să se păteze sau să-și schimbe culoarea. Lucrările din ceramică dentară pot fi integral ceramice sau pe suport metalic, când se dorește o rezistență mai sporită.. 

În întreg articolul de față, terminologia de coroană dentară pe ”dinte”, se referă, bineînțeles, și la ”măsea”.

Coroanele dentare se fac atunci: 

când ai un dinte ce a suferit prea mult din cauza unui traumatism mecanic sau a unei carii avansate în timp și ajunge șlefuit, cu necesitatea unui tratament de canal sub control microscopic – ca să fie sănătos pentru cimentarea coroanei dentare;

când ai pierdut un dinte, caz în care ai varianta implantului dentar sau a punții dentare acoperite de coroana ceramică, care se leagă pe alți dinți, ambele oferind un rezultat natural și funcțional – cu condiția ca gingiile să fie sănătoase; 

când ai rămas doar cu rădăcinile dintr-un dinte, iar după tratamentul de canal e nevoie de un pivot dentar (dispozitiv dentar folosit pentru reconstrucția dinților) acoperit de coroana dentară aleasă împreună cu medicul tău dentist.

Care sunt tipurile și beneficiile

Coroanelor Ceramice

Coroana din ceramică presată EMAX

1

e cea mai estetică coroană dentară, realizată fără suport metalic – deci contactul cu gingia se face doar prin ceramică, ceea ce o recomandă pacienților cu reacții alergice la metale, e rezistentă la fractură și are transluciditate asemănătoare cu a dintelui natural.

Coroana ceramică total fizionomică pe suport REMANIUN

2

este o construcție durabilă și rezistentă ce poate fi utilizată pe dinte natural sau pe implant. Remanium este un aliaj de suport metalic, acoperit total de coroană.

Coroana ceramică pe suport de zirconiu

3

este extrem de estetică față de cea pe suport metalic, dar și foarte rezistentă, deoarece zirconiul este un material dur și alb, care poate fi personalizat pe nuanța perfectă, pentru transluciditatea coroanei ceramice.

Pentru ce plătești

Coroanele Dentare Ceramice?

La clinica Dentaline București, folosim cele mai noi tehnologii digitale în tratamentele restaurării dentare cu coroane ceramice. Te ferim de durere, disconfort și rușine, iar cu ajutorul simulărilor computerizate îți prezentăm rezultatele lucrărilor dentare, chiar înainte de începerea tratamentului propriu-zis. 

Tehnologia computerizată Digital Smile Design WAX-UP și MOCK-UP este tehnica de simulare dentară prin care poți vedea și testa rezultatul final al unei lucrări protetice cu ajutorul mulajelor. După o investigare minuțioasă a situației tale clinice (prin radiografii dentare și amprente ale arcadelor) și o analiză a nevoilor, temerilor, dorințelor și așteptărilor tale – medicul dentist va colabora cu tehnicianul dentar pentru a-ți modela un mulaj din ceară, prin procedura wax-up.

Apoi, medicul tău dentist va amprenta acești dinți de ceară, pentru a-i transfera în cavitatea bucală, prin procedura numită mock-up. Niciodată nu a fost mai ușor să vezi finalul tratamentului, înainte de a se interveni propriu-zis pe dantura ta. 

Ne dedicăm eforturile pentru servicii stomatologice ce ating excelența, pentru ca tu să câștigi sănătate și zâmbetul pe care ți-l dorești. Dar nu uita, sănătatea dinților și a gingiilor, precum și garanția lucrărilor protetice, se întrețin constant și depind de vizitele stomatologice periodice și de igiena orală optimă.

Programează-te pentru tratamentul tău de

Coroane și îți poți păstra zâmbetul!

PROGRAMEAZĂ-TE

Rapid și Simplu  ECHIPA medicală

  Specializată

  ALEXANDRA ONCESCU
  Protetică/Estetică Dentară

  Medic Specialist în Protetică și Stomatologie Reconstructivă,Doctor în Știinte Medicale – Specialist Fațete și Coroane Dentare

  SERGIU RĂDULESCU
  Protetică/Estetică Dentară

  Asistent Universitar în cadrul Facultății de Medicină Dentară „Carol Davila”, Catedra de Protetică Fixă, Medic Specialist în Protetică

  CÂT COSTĂ O

  Coroană Ceramică în București?

  Prețul coroanei dentare la clinica Dentaline București, depinde de proprietățile specifice ale compoziției ceramice sau metalo-ceramice, cât și de poziționare – pe dinte natural sau pe implant.

  TRATAMENTCOST
  Coroană ceramică presată + EMAX380 EURO
  Coroană ceramică presată pe implant + EMAX420 EURO
  Coroană ceramică total fizionomică suport REMANIUN pe dinte natural210 EURO
  Coroană ceramică total fizionomica suport REMANIUN pe implant250 EURO
  Coroană ceramică pe suport de zirconiu + EMAX410 EURO
  Coroană ceramică pe suport de zirconiu pe implant + EMAX420 EURO
  Smile Design (WAX-UP)50 RON / DINTE
  Smile Design (MOCK-UP)25 RON / DINTE