Când digitalizarea devine parte din tratament, noul tău zâmbet este 100% predictibil

Rezultat al trendului Hollywood, al retelelor sociale care pun mult accent pe comunicarea vizuala (prin imagini si video) sau, pur si simplu, o constientizare a nevoii de a arata si a se simti bine in propria piele, estetica zambetului a devenit un indicator de atractivitate si de pozitionare personala in mediul social, iar frumusetea, in forma sa absoluta, un factor de echilibru al starii de bine.

De aceea, nevoia de a avea dinti frumosi a transformat tratamentele de estetica dentara intr-unul dintre cele mai accesate la nivel global.

Si cum transformarea digitala a patruns in ADN-ul tuturor domeniilor, si estetica dentara moderna s-a aliniat fenomenului, prin tehnologii digitale si digitalizate care ofera pacientilor exact ceea ce isi doresc: predictibilitatea rezultatului final, implicare in procesul de design si redesign al zambetului si estetica naturala. Caci, ce poate fi mai personal si mai multumitor decat sa fii parte din zambetul tau!

“Succesul unei lucrari protetice cu un inalt grad de estetica si functionalitate depinde nu doar de felul in care fatetele sau coroanele dentare sunt slefuite si finisate in laborator, cat mai ales de intelegerea nevoilor pacientilor, mai ales ca aceste tratamente ni le dorim sa fie purtate cu mandrie de pacienti cat mai mult timp. De aceea, beneficiul tehnologiilor digitale este acela ca ne ajuta pe noi ca medici efectiv sa ii aratam pacientului zambetul la finalul procesului, iar pe pacient in face parte din echipa medicala. Iar pentru noi, faptul ca pacientul intelege si se simte confortabil reprezinta motivul pentru care facem stomatologie din dragoste pentru pacienti”, declara prof. dr. Sergiu Radulescu, medic specialist protetica si estetica dentara la Clinica Stomatologica Dentaline Bucuresti.

 “Digital Smile Mapping” este un kit interactiv de tehnici si tehnologii digitale de ultima generatie utilizate de catre medicul specialist in protetica si estetica dentara care ofera pacientului confortul si increderea in tratamentul de reabilitare orala cu ajutorul fatetelor sau coroanelor dentare de la prima vizita in cabinet.

Tehnologii digitale de investigatie si smile redesing care configureaza etapele tratamentului de estetica dentara:

  • Digital Smile Design – tehnologie digitala care permite proiectarea computerizata a reabilitarii orale dorite de pacient, tinand cont de specificitatile trasaturilor naturale
  • Scannerul intraoral tridimensional pentru amprente digitale – este apreciat de catre pacientii nostri ca fiind un instrument aducator de confort, inlocuind disconfortul in metoda de preluare clasica a amprentelor dentare. In plus, permite scanarea si stocarea computerizata in culorile reale a intregii cavitati orale, oferind precizie si acuratete
  • Set fotografii digitale in scop clinic de investigatie – desi poate ridica semne de intrebare utilitatea lor, fotografiile permit medicului sa analizeze si sa identifice particularitati in fizionomia pacientului, care nu pot fi vazute in profunzime in evaluarea cazului, si sa ii propuna solutii estetice care sa fie in completa armonie cu chipul acestuia
  • Laserul Epic Biolase pentru albire dentara profesionala blanda si terapia durerii – beneficiile acestei tehnologii digitale sunt recunoscute in intreaga lume, fiind apreciat atat pentru rezultatele obtinute in cazul albirilor dentare si in terapia durerii, cat si in sterilizarea pungilor parodontale (in cazul pacientilor care sufera de parodontoza).

Asadar, atunci cand alegi o clinica stomatologica si un medic specializat in estetica dentara si iti doresti sa fii de la inceput implicat in procesul de design al noului tau zambet, este recomandat sa te documentezi asupra tehnologiilor digitale disponibile si sa nu iti fie teama sa discuti liber cu medicul tau despre asteptarile si temerile pe care le ai, pentru a seta de la inceput principiile unei relatii sanatoase si de lunga durata.