Aparat dentar invizibil
[Gutieră transparentă personalizată]

Una dintre cele mai confortabile variante pentru îndreptarea dinților fără brackeți este cu ajutorul unui Aparat Dentar Invizibil – sub formă de gutieră transparentă personalizată și detașabilă – sistemul de aparat dentar Invisalign. Ortodonția modernă de ultimă generație îți oferă acest aparat dentar invizibil pe care îl poți îndepărta ușor și rapid, de câte ori dorești. 

Sistemul mobil de aparat dentar invizibil Invisalign este preferat și utilizat de milioane de oameni din întreaga lume, adulți și adolescenți deopotrivă. Acesta este o nouă metodă prietenoasă de îndreptare a dinților, 100% personalizată cu ajutorul unor softuri speciale ale tehnologiei digitale de imagistică și imprimare 3D.

Aparatul dentar Invisalign îți îndreaptă confortabil dinții, prin purtarea mai multor seturi de gutiere invizibile, care se schimbă odată la 10-14 zile. Durata tratamentului ortodontic Invisalign depinde de complexitatea cazului tău, oferindu-ți rezultate controlate în fiecare etapă și vizualizarea evoluției de la început până la final.

Ce obții cu aparatul dentar invizibil Invisalign?

1. Îndreptare și aliniere corectă a dinților, fără afectarea calității vieții
2. Precizie, confort și discreție maxime – pentru încrederea ta deplină
3. Tratament ce nu irită gingiile și nu provoacă leziuni ale cavității bucale
4.
Îndepărtare simplă pentru alimentație, igienizare sau ocazii speciale
5.
Un zâmbet impecabil, după corecția rapidă a dinților, la orice vârstă
Aparatul Invisalign trebuie purtat minim 22 de ore pe zi, vreme de 12-18 luni.

Ce este sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign? 

Gutieră transparentă personalizată și detașabilă

Aparatul dentar invizibil Invisalign este un aparat ortodontic practic și mobil de ultimă generație, recomandat adulților și adolescenților pentru îndreptarea dinților. Denumirea Invisalign vine de la Invisible aligners, care în traducere din limba engleză înseamnă aliniatori invizibili. Aliniatorii Invisalign sunt confortabili și detașabili. 

Sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign se prezintă sub forma mai multor seturi de gutiere transparente – personalizate pentru fiecare etapă evolutivă a tratamentului tău ortodontic. Fiecare gutieră este unică, creată cu ajutorul unei tehnologii digitale de imagistică 3D, în cadrul laboratoarelor Align Technology din SUA. 

Diagnosticul ortodontic Invisalign este 100% digital și utilizează fotografii, radiografii și amprenta dentară (digitale). Precizia maximă a acestuia se datorează tehnologiei de imagistică 3D cu ajutorul căreia se calculează forța exactă ce trebuie aplicată asupra dinților, pentru a-i corecta estetic și funcțional cu gutierele Invisalign.  

Planul de tratament cu aparat dentar invizibil Invisalign se adresează atât cazurilor simple de îndreptare a dinților, cât și celor complexe. În funcție de amploarea rotațiilor și a deplasărilor dentare necesare, tratamentul Invisalign cuprinde între 1-50 de seturi de gutiere, pe ambele arcade dentare, care se schimbă la 10-14 zile. 

Tratamentul ortodontic Invisalign durează mai puțin decât în cazul aparatelor dentare clasice cu brackeți și include: examinarea clinică, scanarea intraorală, diagnosticul digital, seturile de gutiere Invisalign și montarea aparatului. Numărul seturilor de gutiere se stabilește la început, în funcție de amplitudinea deplasărilor necesare. 

Durata tratamentului variază în medie între 12-18 luni. Gutierele transparente Invisalign sunt realizate dintr-un material termoplastic durabil și le poți monta ușor pe suprafețele dentare. Zona de contact între gutieră și dantură este menținută de niște proeminențe aplicate pe suprafața dinților, care ghidează mișcările de corecție.

Avantajele Invisalign față de aparatele dentare clasice cu brackeți 

1. Aparat dentar invizibil 

Aparatul dentar Invisalign îți oferă încrederea să porți un aparat dentar transparent, care poate trece ușor neobservat. Invisalign este o opțiune ortodontică estetică de ultimă generație, creată cu scopul de a-ți alinia dinții – rapid, eficient, fără durere și fără complexe. Nimeni nu va observa gutiera ta personalizată transparentă.

2. Îl poți da jos oricând 

Sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign are structura unei gutiere detașabile, pe care o poți da jos oricând – pentru alimentare, igienizare orală sau un moment special. Cu Invisalign poți mânca orice, fără restricții. Dintr-o simplă mișcare înlături aparatul dentar și te bucuri de masă. La fel, pentru o igienizare ușoară.

3. Tratament digitalizat care nu doare deloc

Reabilitarea esteticii și sănătății tale orale cu sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign se realizează cu ajutorul unui tratament digitalizat care nu doare deloc. Toate etapele planului de tratament ortodontic Invisalign sunt nedureroase, iar la schimbarea periodică a gutierelor vei resimți doar o mică presiune temporară. 

4. Îți protejezi gingiile și nu riști carii

Unul dintre dezavantajele aparatelor dentare clasice cu brackeți este că irită și produc leziuni ale mucoasei bucale sensibile. În plus, acestea împiedică igienizarea orală corectă, fapt ce favorizează apariția problemelor gingivale și a cariilor. Aparatul dentar Invisalign te protejează de complicații, înlăturând aceste riscuri.

5. Controale la intervale mai mari de timp

Sistemul gutierelor Invisalign nu te condiționează la vizite dese în cabinetul medicului stomatolog, ca în cazul aparatelor dentare clasice cu brackeți. La începutul tratamentului ortodontic Invisalign vei primi seturile de gutiere numerotate, care vor necesita întâlniri mai rare și controale la intervale mai mari de timp.  

Importanța tratamentului ortodontic

Alinierea dentară corectă este marca unui zâmbet perfect, care îți influențează major toate aspectele vieții. Reabilitarea orală a esteticii dentare cu ajutorul tratamentului ortodontic Invisalign îți corectează poziția dinților strâmbi sau aglomerați, pentru un aspect estetic impecabil al danturii și al fizionomiei.

De asemenea, prin îndreptarea și alinierea corectă a dinților, tratamentul Invisalign îți protejează sănătatea orală, deoarece dinții înghesuiți și aliniați greșit favorizează acumularea resturilor alimentare interdentare, sub forma depozitelor de tartru și placă bacteriană. În timp, acestea duc la carii, infecții și inflamații gingivale.  

Aparat dentar invizibil Invisalign   

Când ai nevoie de el?

În ce contexte ai nevoie de aparatul dentar invizibil Invisalign?

 • Îți dorești un zâmbet perfect, dar suferi de diferite afecțiuni ortodontice inestetice;
 • Ai diastemă (strungăreață) sau treme (spații interdentare între oricare alți dinți); 
 • Ai dinți înghesuiți și strâmbi, care cauzează malocluzie dentară (mușcătură greșită).

Beneficiile aparatului dentar Invisalign

Redresare ortodontică cu gutiere transparente

La clinica Dentaline București, sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign îți aduce zâmbetul perfect pe buze, printr-o redresare ortodontică de ultimă generație – cu gutiere transparente personalizate: 

 • Înainte de toate, sistemul de gutiere transparente ale aparatului dentar Invisalign este invizibil, deci reprezintă o opțiune ortodontică estetică de înaltă clasă pentru alinierea corectă a dinților; 
 • La finalul tratamentului vei avea dinții perfect aliniați și încrederea de a zâmbi cu un nou zâmbet perfect, bucurându-te de îmbunătățirea pronunției și de perfecționarea mușcăturii și a igienei orale;
 • Aparatul dentar Invisalign este cel mai confortabil aparat dentar detașabil, ușor de purtat și de scos, care îți oferă o acomodare rapidă, fără dureri și fără răni, ca în cazul aparatelor dentare fixe cu brackeți; 
 • Este cel mai practic și comod aparat dentar, pe care îl poți scoate rapid și ușor fără ajutorul medicului ortodont, ca să mănânci fără restricții, să îți faci igiena orală corectă sau pur și simplu să iei o pauză;
 • Diagnosticul Invisalign este 100% digital și oferă o acuratețe digitală maximă planului de tratament, prin ajustări periodice exacte ale gutierelor, cu ajutorul unei tehnologii digitale de imagistică 3D;
 • Aparatul dentar Invisalign este recomandat în cazul afecțiunilor ortodontice de grade diferite, chiar și în situații clinice complexe, prin cooperarea interdisciplinară a întregii echipe medicale a clinicii;
 • Invisalign este aparatul dentar invizibil ideal pentru toate vârstele, preferat de adolescenții și de adulții preocupați de estetică și de latura practică – în redresarea ortodontică cu gutiere transparente;  
 • Sistemul revoluționar de gutiere transparente detașabile Invisalign îți oferă siguranța rezultatelor prin imagini virtuale finale pentru fiecare etapă a planului de tratament, chiar dinainte de a-l începe;
 • Cu aparatul dentar Invisalign poți mânca ce vrei, fără restricții – după înlăturarea temporară a gutierei, bucurându-te de dieta ta preferată, cu alimente dure, crocante sau lipicioase;
 • Gutiera confortabilă și invizibilă Invisalign îți oferă libertatea de a vorbi liber, fără a-ți afecta pronunția, și discreția de a nu vorbi despre tratamentul tău ortodontic, ca subiect de discuție publică; 
 • Prin scoaterea cu ușurință a gutierei, acest aparat îți permite o igienizare orală corectă și îți protejează sănătatea orală, ca să te bucuri de o respirație proaspătă, în lipsa plăcii bacteriene și a cariilor; 
 • Aparatul dentar Invisalign este un aparat dentar prietenos, elastic și rezistent, confecționat din material termoplastic de calitate superioară și care cuprinde doar suprafața dinților, protejând gingiile.

De ce să alegi Clinica Dentaline București?

Când îți dorești să îți îndrepți dinții cu ajutorul unui aparat dentar de ultimă generație, trebuie să realizezi că acest proces implică timp și încredere deplină în echipa medicală. Complexitatea cazului tău va determina planul de tratament propus, precum și durata acestuia, dar reușita va depinde în egală măsură și de implicarea ta 

La clinica Dentaline București, întreaga echipă conlucrează pentru construirea unei relații de durată cu toți pacienții noștri, pentru restabilirea unei estetici dentare impecabile și conservarea sănătății orale, la cele mai înalte standarde ale stomatologiei moderne. Suntem dedicați să creăm cele mai frumoase zâmbete. 

Ne cultivăm pasiunea de a profesa – cu instruire continuă și performanța celor mai noi tehnologii digitale din domeniu. Prioritățile noastre vor rămâne întotdeauna siguranța, confortul și satisfacția ta totală, indiferent de natura situației clinice. Te susținem să zâmbești cu o dantură impecabilă și să te bucuri de viață, la orice vârstă.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Care sunt etapele și cum funcționează?

Etapele tratamentului de îndreptare și aliniere corectă a dinților cu aliniatorii detașabili (gutierele) Invisalign se desfășoară într-un timp restrâns, comparativ cu aparatele dentare clasice fixe cu brackeți. Această metodă de tratament ortodontic s-a dovedit a fi practică, confortabilă și eficientă pentru milioane de oameni. 

Gutierele Invisalign sunt invizibile și personalizate, compuse din elemente transparente termoplastice realizate cu ajutorul unor softuri speciale ale tehnologiei digitale de imagistică și imprimare 3D, pentru a exercita o presiune programată asupra dinților. Îți cele ce urmează vei înțelege care sunt etapele exacte ale tratamentului.

Prima consultație

1

În cadrul primei consultații, medicul ortodont va efectua o examinare clinică a cavității tale orale, pentru a identifica care sunt nevoile precise de îndreptare și aliniere corectă a dinților, precum și starea generală de sănătate orală. Urmează scanarea intraorală digitală prin care obținem înregistrarea exactă a suprafețelor arcadelor dentare sub forma unui model tridimensional, care redă amprenta dentară digitală

PLANUL DE TRATAMENT

2

Diagnosticul și planul de tratament ortodontic Invisalign sunt 100% digitale. Acestea utilizează o tehnologie de imagistică 3D, prin care se calculează forța necesară ce trebuie aplicată cu maximă precizie asupra dinților – în fiecare etapă, pentru redresarea ortodontică a acestora cu seturi personalizate de gutiere. Planul de tratament și amprenta dentară digitală sunt trimise la laboratoarele Align Technology din SUA.

SETURILE DE GUTIERE DENTARE INVISALIGN

3

În cadrul laboratoarelor specializate Align Technology din SUA se produc toate seturile personalizate de gutiere, programate pentru fiecare stadiu al tratamentului și predate în ambalaje individuale numerotate. Acestea se aplică cu ușurință, conform indicațiilor medicului tău ortodont. Fiecare set de gutiere Invisalign este unic și se poartă circa 10-14 zile. În cazurile ortodontice foarte complexe poate fi nevoie de până la 50 de seturi.

PROFILAXIA

4

Ședința de profilaxie este obligatorie înainte de aplicarea oricărui aparat dentar, pentru a asigura igienizarea completă a suprafețelor dentare și integritatea acestora. Tartrul și placa bacteriană sunt eliminate complet prin operațiuni specifice de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare. Abia după curățarea impecabilă a suprafețelor dentare, poate începe tratamentul propriu-zis cu aparatul dentar invizibil Invisalign.

MONTAREA APARATULUI

5

După printarea 3D a gutierelor personalizate, medicul ortodont îți va aplica mici proeminențe pe suprafața dinților. Acestea au rolul de a fixa și de a menține aparatul (gutiera) pe arcada dentară, dar și de a corecta efectiv dinții – prin ghidajul mișcărilor de deplasare a acestora. Aparatul Invisalign se montează fără durere și se scoate foarte ușor, necesitând purtarea a minim 22 de ore pe zi, pentru o redresare ortodontică eficientă.

CONSULTAȚIILE PERIODICE

6

În funcție de complexitatea cazului tău, medicul ortodont va stabili intervalul la care să revii în cabinet pentru consultațiile periodice. Planul tău de tratament virtual Invisalign îți va permite vizualizarea tuturor etapelor și a rezultatelor urmărite – de la început până la final, iar verificarea periodică a implementării acestuia este esențială pentru obținerea rezultatelor finale dorite. Durata medie a tratamentului e de 12-18 luni.

APARATUL DE CONTENȚIE

7

Ultima etapă după alinierea corectă a dinților este menținerea acestora în noua formă. Tendința firească a dinților de a reveni în poziția inițială este împiedicată prin purtarea unui aparat de contenție. Acesta este indicat după corecția oricărui model de aparat dentar, în funcție de complexitatea cazului clinic. Aparatul de contenție se prezintă tot sub forma unei gutiere care se poartă pe timpul nopții, la recomandările medicului.

Cât costă aparatul dentar invizibil?

La Clinica Dentaline București, prețul pentru sistemul de aparat dentar invizibil Invisalign este de 1700 euro / arcadă. Te așteptăm pentru o evaluare personalizată, ca să te poți bucura de tot confortul îndreptării și alinierii corecte a dinților tăi – fără compromisuri și în totală discreție.

PROGRAMEAZĂ-TE

Rapid și Simplu