5 Beneficii incontestabile ale implantului dentar

Salvează sănătatea întregului organism!

Un zâmbet sănătos este semnalul unui corp puternic, iar dacă unul sau mai mulți dinți lipsesc atunci trebuie căutată imediat o soluție înainte ca sănătatea generală a organismului să fie afectată.

Implanturile dentare au devenit, în ultimele decenii, soluția confortabilă, estetică și viabilă pentru a-ți transforma zâmbetul și pentru a-ți recăpăta încrederea în sine. Implanturile sunt biocompatibile cu organismul și se integrează într-un timp scurt și fără efecte secundare în maxilar, ajungând să fie parte din structura osoasă, cu garanție chiar și pe viață.

Dacă nu ești convins că implantul dentar este cea mai bună soluție pentru reconstrucția zâmbetului tău, află 5 BENEFICII extraordinare ale implantului dentar care îți vor transforma viața și te vor ajuta să te bucuri de fiecare zâmbet la maxim:

1. Întinerește zâmbetul, armonizează trăsăturile feței și redefinește liniile chipului.

Implantul dentar ajută atât la întinerea zâmbetului, cât și la întinerirea întregului chip. Poate de multe te-ai întrebat cum de vedetele de la Hollywood arată atât de tinere în ciuda trecerii timpului. Secretul lor este, în primul rând, zâmbetul estetic și sănătos care le ajută să aibă un chip tânăr chiar mai bine decât orice procedură cosmetică.

În momentul în care pierzi un dinte sau mai mulți, pierzi și structura osoasă, ceea ce afectează pielea din jurul gurii, obrajilor și ochilor și o face să pară mai slabă și încrețită. Implantul dentar contribuie la reconstrucția chipului, iar multe persoane au realizat, imediat după tratament, că au un aspect fizic întinerit, un fel de efect de face lifting fără nicio procedură de chirurgie estetică. Transformările sunt vizibile pe loc și sporesc considerabil încrederea în propriul zâmbet și, evident, în sine!

2. Crește oportunitățile de succes

În momentul în care ai dinți lipsă, zâmbești discret sau nu zâmbești deloc, uneori duci mâna la gură și nu poți să râzi în hohote, nu ai libertatea să te bucuri alături de prieteni sau familie. Dacă îți pierzi încrederea în zâmbetul tău și, implict, în tine, atunci ai de pierdut în carieră și în viața personală. Persoanele care zâmbesc mai mult sunt pline de încredere și se bucură de mai multe oportunități de succes în societate. Pentru că, mai presus de orice, un zâmbetul sănătos este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le o observăm la o persoană la prima impresie.

3. Te ajută să mănânci orice dorești

Dacă te confruți cu dinți lipsă, de multe ori ești nevoit să renunți la anumite tipuri de mâncare ce în mod normal ți-ar satisface poftele. De câte ori nu ai spus „Nu pot să mănânc asta”?! Dificultățile acestea te pot priva de la multe alimente necesare organismului, ceea ce va determina alte probleme. O alimentație dezechilibrată îți dereglează întregul organism, la fel și o masticație incorectă.
Unul dintre marile avantaje ale implanturilor dentare este acela că acționează la fel ca dinții naturali și cu ședințe regulate de profilaxie te vei bucura toată viața de stilul de viață dorit, fără nicio reținere. Fiind integrate în maxilar, implanturile nu afectează dinții din jur, ci doar îți completează zâmbetul și viața, oferindu-ți un standard de viață optim.

4. Previne pierderea de măsă osoasă maxilară și apariția osteoporozei

Gingia este unul dintre primele locuri în care este detectată osteoporoza, iar pe măsură ce pierzi dinții există riscul ca aceasta să se instaleze într-un ritm mai accelerat. Cu cât ai mai mulți dinți, cu atât poți mesteca mai bine și, în același timp, se previne pierderea de masă osoasă, fenomen des întîlnit în zonele de pe arcadele maxilare în care lipsesc dinți. Studiile privind beneficiile implanturilor au dovedit că inserarea unui implant poate încetini, opri sau chiar inversa pierderea osoasă la adulți. Implanturile ajută dinții din apropiere să-și păstreze rădăcinile puternice și să nu se deplaseze sau să se desprindă de pe arcadele dentare.

5. Contribuie la menținerea sănătății întregului organism

Pe lângă problemele privind pierderea de masă osoasă, se pot dezvolta și alte afecțiuni precum gingivita sau parodontita. În situația aceasta, vor fi în pericol toți ceilalți dinți, existând un risc crescut de a-i pierde dacă nu se intervine la timp cu tratamentul adecvat. Implantul dentar poate preveni pierderea celorlalți dinți, oferind stabilitatea maxilarului și suport dinților vecini. Indiferent care va fi decizia ta privind tratamentul cu implant dentar, nu uita că un organism sănătos are nevoie de un zâmbet sănătos!