APARATE DENTARE

Un zâmbet drept! În sens medical ne referim la corectarea poziției dinților pe arcadă prin tratament cu aparat dentar. Îndrăzneț, insesizabil sau gutieră, acum poți alege fie un aparat dentar fix (Metalic, Ceramic, Safir), un aparat dentar mobil (Invisalign) sau invizibil (Incognito).

Prețul unui tratament cu aparat dentar variază în funcție de tipul de aparat dentar ales, de durata tratamentului și de ajustările realizate la vizitele lunare.

MAI MULT DECÂT DINȚI DREPȚI!

Tratamentul ortodontic are, dincolo de efectele estetice vizibile atât asupra dinților, cât și asupra simetriei feței, și un rol funcțional extrem de important:

  • Corectează mușcătura care ajută la formarea corectă a bolului alimentar și previne eventuale afecțiuni gastrice
  • Îmbunătățește pronunția
  • Elimină apneea în somn cauzată de respiratul pe gură
  • Previne apariția afectiunilor gingivale (parodontale) și căderea dinților
  • Ajută la menținerea unei igiene orale corespunzatoare, prevenind acumularea de tartru în zonele interdentare și dezvoltarea cariilor profunde

TIPURI DE APARATE DENTARE

img123

APARAT DENTAR METALIC

Aparatul dentar metalic este un accesoriu statement pentru purtător.

img123

APARAT DENTAR CERAMIC

Discreți privirilor, brackeții aparatului dentar ceramic pot fi personalizați în culorile preferate.

img123

APARAT DENTAR SAFIR

Cu brackeți din safir, transparenți, acest aparat dentar poate trece ușor neobservat de către cei din jurul tău.

img123

APARAT DENTAR TIP GUTIERA

Mobil, ușor de purtat și cu multă libertate de purtare, aparatul dentar tip gutieră îți corectează poziția dinților fără ca tu să renunți la alimentele preferate.

APARATUL DENTAR NU ȚINE CONT DE VÂRSTA CELUI CARE ÎL POARTĂ

Da! Și adulții pot purta aparat dentar și pot obține rezultate extraordinare. Există numeroase variante de aparat dentar, așa că, nu ține seamă de stereotipurile din trecut și alege aparatul dentar de orice tip.

ECHIPA MEDICALĂ

Pentru afecțiunile care țin de corectarea unei anomalii dentare legate de poziționarea dinților pe arcadă, specialistul tău este MEDICUL ORTODONT, singurul medic care îți poate sugera un tratament cu aparat dentar (Metalic, Ceramic, Safir, tip gutieră Invisalign) și te poate urmări pe parcursul acestuia.

Pentru că tratamentul cu aparat dentar poate dura între 1 și 2 ani, în funcție de patologia dentară a pacientului, este recomandat ca un pacient să înceapă și să finalizeze tratamentul sub observația și controlul aceluiași medic ortodont

img

DR. CRISTINA STAN

Ortodonție

Medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială, absolventă a facultății de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. „Carol Davila”